Alla inlägg under oktober 2006

Av La Famiglia - 20 oktober 2006 12:19

Som utlovat på grund av all svidande kritik för min spindel, publicerar jag härmed en bild från kapellet som skymtar bakom spindelnätet. Historien om kapellet går att läsa i mitt inlägg från den 8 augusti.

Av La Famiglia - 20 oktober 2006 08:11

...och vilken tur att flera andra också gjort det. Annars skulle SVT inte kunnat producera ett så underbart program som det i går med Anders och Måns. Fullkomligt sanslöst roligt program. Det var länge sedan jag skrattade så mycket. Och det är ju så allmänbildande. Nu vet jag till exempel hur långt det är till horisonten. Jag vet vad som krävs för att mönsterskydda en frisyr. Jag vet att man inte kan göra en loop med en ubåt. Längtar redan till nästa veckas program och en ny laddning av värdefull information.

Av La Famiglia - 19 oktober 2006 22:30

Idag har jag i alla fall varit hemma, så jag borde ha lite koll på vad som hänt på hundfronten. Hund har sovit och jag har jobbat. När jag satt i telefonkonferens och ledde mötet sov dock inte hunden. Hon skällde på mig. Hon tyckte väl att jag var tråkig. Eller också verkade jag konstig som satt och pratade för mig själv i två timmar. Dessutom på engelska. Att skälla på mig var kanske för henne samma sak som för mig när jag sprutar vatten på henne för att hon ska bryta ett beteende som går i spiral åt fel håll. Nåväl, vi har också övat sånt som vi lärt oss själva och sånt som vi lärt oss på valpkurs. Ibland är det lite frustrerande att vara hemma med hund men egentligen inte hinna umgås så mycket eftersom jag måste jobba också. Det innebär bl a vissa missförstånd. I morse skällde hon på mig. Då har jag lärt mig att man ska ignorera sånt beteende, och i stället belöna när hon gör något bra. Att säga åt henne att sluta skälla när hon skäller för att få uppmärksamhet är ju att befästa beteende. Sålunda stirrade jag djupare än vanligt in i min datorskärm när hon skällde. Men strax såg jag hur jävla korkad jag var. Visst skällde hon för att få uppmärksamhet, men hon ville uppmärksamma mig på att hon ville ut och kissa. När jag inte fattade det kissade hon på golvet istället. Klok hund, korkad husse!

Av La Famiglia - 19 oktober 2006 22:28

Ja, jag vet att jag är en simpel tjuv. Nu har jag stulit ideér igen från Ulmus. Men bilderna är i alla fall mina egna. Så håll till godo; båt och spindel

Av La Famiglia - 19 oktober 2006 13:12

Just nu försöker jag delta i en telefonkonferens, förbereda ett möte, skriva på bloggen samt lyssna på en nyinköpt skiva. Det är svårt. Det blir inte mycket bloggat kan jag säga. Fan va´ frustrerande.

Av La Famiglia - 19 oktober 2006 08:31

Inom ledarskapsutbildningar för företagsledare och andra högre chefer brukar man tala om symboliskt ledarskap. Kortfattat: Föregå med gott exempel. Dina anställa gör som du gör, inte som du säger (om det inte är samma sak förstås.) Samma grundläggande tips brukar också ges till föräldrar, i synnerhet tonårs-dito, med avseende på bruk av tobak och alkohol. Kort sagt, vikten av symboliskt ledarskap är i stort sett känd av alla det berör. Utom möjligtvis av politiker. Det diskuterades i morgonens tidning om massmediebevakningen gått för hårt åt den nya regeringen. Kan så vara, men faktum är att ska vi ha en regering som trovärdigt arbetar för att folk ska betala sin TV-licens och inte anlita svart arbetskraft, måste de själva föregå med gott exempel. Annars kommer inte deras undersåtar att ta till sig budskapet. Svårare än så är det inte. (Men visst kan man diskutera om massmedierna verkligen måste rota i varenda ministers privatliv från födseln och fram till idag. Och visst måste man nyasera eventuella förseelser, men hittills tycker jag inte att det rotats för mycket eller gjorts någon höna av en fjäder)

Av La Famiglia - 18 oktober 2006 22:21

Idag har jag varit på tjänsteresa, så något bloggande har det inte blivit. Och nu orkar jag inte. Tror jag. Jag ska sitta här en stund och trycka på några knappar, så får vi se vad som händer. Sent i går kväll hasplade jag ur mig en massa inlägg, jag tror de tog på krafterna. Jag håller fortfarande på att bearbeta det jag skrev. jklfasdjf jfklj jlkjoi32 jfua fiopa sadfiujåpetri afoimvio fkporiafj fpoi ra kfaspo dfasdpfoi fk fidsi sofi dperf pfirwer0+ pfmviopfk fdokkj kfopsapots vkjdf spjmkjv r fvkkvkf ewspgfj ....Näe, det blir inget. Jag slutar. God natt.

Av La Famiglia - 18 oktober 2006 22:16

Återigen ska jag försöka ljuga ihop en dag i Ias liv. Denna dag vet jag nog egentligen ännu mindre om än gårdagen. Jag vet bara en sak I vår strävan att miljöträna och socialisera Ia hade vi bjudit hem en diskmaskinsreparatör som hon skulle få leka lite med. Så det har hon gjort, och det gick bra. Ingen av dem blev rädd för den andre.Via telefon har jag fått höra att det har övats gå fot, en av de saker vi lärde oss på valpkursen i måndags. Det visar sig dock att jag och frun har lite olika uppfattningar om hur det ska gå till. Jag har en minnesbild och min fru en annan. Det är nog bäst vi enas innan vi börjar öva. Eller egentligen räcker det att min fru enas, för det är ju jag som har rätt. Ett stort framsteg under dagen är faktiskt också något vi lärde oss på valpkursen, nämligen "låt bli". Det fungerar faktistk ganska bra. Kul tycker jag.

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Oktober 2006 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards