Alla inlägg den 5 juli 2007

Av La Famiglia - 5 juli 2007 21:00

Sådana här dagar får en att känna sig som en dålig hundägare. Ia har i stort sett bara fått åka bil, och sedan gå några korta promenader. Nu på kvällen är hon full av energi och vill leka. Hon hoppar och far runt i vagnen och nafsar allt och alla hon kommer åt, i hopp om att få igång en lek. Och vad gör man då? Säger åt henne att hålla käft, så man kan få se på TV i lugn och ro. För trots allt blir man ganska trött av att köra bil en hel dag. Men i morgon, då kommer vi till Bohuslän, då ska vi promenera med Ia, och så får vi upp förtältet och man ha lite tankeaktivering där. Hoppas jag.

Av La Famiglia - 5 juli 2007 20:50

Så är då årets Skånevistelse oåterkalleligen slut för denna gång. Efter en hel jävla dag i regn har vi fällt ner stödbenen på husvagnen i Åsa, mellan Varberg och Kungsbacka. En liten camping där minst hälften av platserna upptas av säsongsliggare. Och visst är det fint här, nära till havet och idylliskt. Men som sagt, det har regnat hela jävla dagen.


Det bästa med husvagnen är hur trevligt det kan bli när man ska fika "on the road". Idag stannade vi på en rastplats, gick in på Statoilmacken och köpte lite degiga och smaklösa, men i alla fall nybakade rosenbullar. När man kommer in i den lite halvsvala och fuktiga husvagnen drar man bara igång gasolvärmen, och strax sprider sig en behaglig värme i vagnen. Så sätter man på kaffet och efter en liten stund känner man den underbara doften av nybryggt kaffe blandat med gasolkökets svaga doft. Då kan det regna hur jävla mycket det vill, livet är i alla fall underbart.

Av La Famiglia - 5 juli 2007 10:52

Nu har vi packat allt och våra barn är och klipper håret inne i Simrishamn. När de kommer tillbaka ska vi åka vidare mot Bohuslän. (Fråga mig inte varför de var tvungna att klippa sig just i Simrishamn, och just den dag vi skulle åka vidare, men nu blev det så.) Vi får se om vi orkar köra ända fram, eller om vi övernattar någonstans på vägen.


Men fan vad glad jag är att vi fällde förtältet igår. För nu regnar det. Och det har regnat en stor del av natten. Marken är liksom mättad så det blir stora vattenpölar när vattnet inte förmår rinna undan. Och så blåser det också. Vi har legat ute på campingar i över 10 år, och jag tror aldrig jag varit med om en så regnig campingtur som just denna. Klart att det har regnat tidigare, men oftast på nätterna, eller lite grann mitt på dagen, men aldrig så här ihållande och mycket. Och trots över hundrafemtio övernattningar i tält och CombiCamp har vi nog inte fällt mer än två eller möjligen tre blöta tält. Och i år hinner förtältet knappt torka upp innan det blir blött igen. Tur att vi har husvagn, annars hade det inte varit roligt ska jag säga. Och fan vet om det blir bättre väder senare.

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Juli 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards