Alla inlägg under januari 2007

Av La Famiglia - 21 januari 2007 21:54

Idag har Ia verkligen fått lära sig vad snö är. Tidigt i morse drog vi iväg till den tidigare nämnda slottsparken där man kan släppa sina hundar lösa på två stycken "öar". När vi kom dit i morse var vi helt ensamma, så vi släppte lös Ia, och gissa om hon tyckte det var roligt att springa i snön. Men det måste vara något produktionsfel på bena för det fastnade ett kilo snö på vardera benet så det såg ut som om hon hade damasker på sig. När vi begav oss hemåt kom det en annan hund, en münsterländerhane på 10 månader. Och han och Ia lekte väldigt bra tillsammans.(Se bilden nedan) Efter en liten stund kom det en gammal taxkärring också. När münsterländerhanen ville leka med henne blev hon skitsur och verkligen sa ifrån. Det är så himla intressant att se hur hundar pratar med varandra. Ibland kan man följa med och ibland fattar man inte ett jota. Efter utflykten i snön har Ia i stort sett sovit hela dagen. Det måste varit väldigt jobbigt för henne. Det är först nu på kvällen hon liksom har vaknat till liv igen. Och då kan man ju tycka att det är för sent. Och det tycker man också. Just nu håller hon på att leta godis. Förhoppningsvis blir hon så trött att hon enkelt somnar sedan.

Av La Famiglia - 21 januari 2007 21:45

Det är ju fantastiskt. Man slänger ut en fråga och så är det massor av hjälpsamma människor som svarar. Tack så väldigt mycket för det. Nu har vi laddat hem, installerat och det verkar gå som bara den enligt äldsta dottern.

Av La Famiglia - 21 januari 2007 12:29

I och med att datorenländet packade ihop för en tid sedan fungerar inte MSN längre, och då blir inte barn glada. Och jag som knappat vet vad MSN är, hur ska jag kunan få ordning på det? Vi försöker ladda ner det igen från någon bra hemsida, men då dyker frångan upp: Är Windows Live Messenger och MSN samma sak? Någon som vet? Någon som kan vara behjälplig i nöden? Tack på förhand.

Av La Famiglia - 21 januari 2007 01:26

Vi ska ju gå på klippkurs i början av februari, och därför har vi klippförbud på hunden. Men hon ser fan inte klok ut just nu. Hon liknar mer en softis än en lagotto. Men det är inte mycket att göra åt.

Av La Famiglia - 21 januari 2007 01:21

...publiceras härmed en bild på den boll som vi lärt Ia rulla.

Av La Famiglia - 20 januari 2007 23:16

Och så kom då snön. Som Ia har väntat på den. Fast det visste hon inte förrän hon fick prova på den. Men på förmiddagen då det fortfarande var barmark tänkte vi spåra med Ia. Vi la 2 spår, ganska raka och inte allt för långa. De fick ligga en timme, sedan satte vi igång. Eller i alla fall Ia. Första spåret satte hon som en smeck. Rakt fram. Klart på 10 sekunder. Inga problem alls. Men nästa spår missade hon. Man kanske inte ska köra två spår efter varandra? Eller också var felet att spåret, inte svängde, men gick i en liten båge, och det var just där hon tappade bort sig. Såsmåningom hittade hon dock tillbaka till spåret och kunde hitta sin godishög. Men även om det verkade ganska enkelt och snabbt avklarat var det nog inte så. Hon var väldigt trött när vi kom hem efteråt. På kvällen kom snön och då var hon ute igen, och det var verkligen något hon uppskattade.Som tidigare meddelats fick vi henne idag att på kommando rulla bollen en liten bit. Men ska man vara ärlig är det nog inte samma sak som att kunna det. Vi jobbar vidare på det.

Av La Famiglia - 20 januari 2007 17:49

Nu kan Ia rulla en boll på kommando. Om det är någon som har problem att lära sin lagotto detsamma går det bra att mejla över honom så fixar vi det omgående.

Av La Famiglia - 20 januari 2007 13:02

Tack så mycket för att jag ännu inte fått koderna till mina mejlkonton som ni lovade skicka. Tack för att jag slipper sitta vid datorn och lägga upp konton och läsa mer än en vecka gammal post. Tack för det televerket

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Januari 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards