Alla inlägg den 13 januari 2007

Av La Famiglia - 13 januari 2007 23:17

Nu har jag installerat virusprogram också. De flesta av er läsare skiter säkert i mina virusproblem, men eftersom lilla mamma inte gör det och eftersom vi pratade virusprogram i torsdags, kommer här en redogörelse för vad jag fattat för beslut och vad jag gjort. (Så slipper vi prata med varandra. Om det alltså.)Efter datorhaveriet hade jag ju problem att få Norton att fungera ordentligt. Sedan fungerade inte internet heller. När jag äntligen kom fram till Telias support kom hon fram till att det var Nortons brandvägg som hindrade mig från att komma ut på internet. Troligen kopplat till problemet att jag inte lyckades få det att fungera ordentligt efter ominstallationen. Och så går min treåriga prenumeration på uppdateringar ut snart. Och då tänkte jag, varför inte använda Telias funktion SäkerSurf, som är gratis för oss som ha bredband. Så nu har jag avinstallerat Norton och installerat Telia SäkerSurf, och det blir säkert bra.Och slutligen ett stort tack till alla er som i föregående inlägg hälsat mig välkommen tillbaka. Det var verkligen roligt att läsa alla kommentarerna.

Av La Famiglia - 13 januari 2007 23:03

-Vad är det för dag idag? -Lördag. -Och vad är lördag för dag? -Hunddag! -Bengha, sätt på skivan. (Och så raspar det till och så vrålar Elvis You ain´t nothing but a Hound Dog, crying all the time) (jfr Pistvakt)På förmiddagen stuvade vi... (näe, inte makaroner) in hund och lång lina i bilen och begav oss till slottsparken för att promenera med hund i långlina. Och kanske till och med släppa henne lös på därför avsedd plats. Vi har ju fått höra av dagispersonalen, när vi pratade om huruvida hon drar i koppen när man är ute och går med henne, att generellt drar hundar mindre som får springa mycket lösa. Så det ville vi göra i dag. Eller i alla fall låta henne springa i långlina. Det gick väl hyfsat, inkallning fungerade tillfredsställande, och hon försökte inte bada (som hon gjorde sist vi var där), så efter en stunds promenerande i långlina, tog vi ut henne på den så kallade ön, där hundar får springa fritt. Där var det ganska många andra hundar, och helt plötsligt får hundjäveln fetvadd i öronen. Hon verkar höra mycket sämre än tidigare när man ropade, så det kändes inte alls roligt att ha henne lös. Men så småningom hittade hon en papion (eller hur de nu stavas) att leka med, och det var visst roligt. I eftermiddags upptäckte vi, eller snarare upptäckte vi INTE vår disktrasa. Det var borta. Såsmåningom hittades några slamsor disktrasa i Ias mungipa. Det är således hon som snott och snaskat i sig disktrasan. Och den som var alldeles nyköpt. Jag hoppas bara hon tuggade den väl innan hon svalde den. Nu på kvällen märkte vi att Ia haltade lite och ville inte stödja på höger framtass. Om man klämmer lite på benet säger hon inget, men vi upptäckte att en trampdyna är sprucken. Eftersom hon inte riktigt vill stödja på tassen, men inte reagerar när man klämmer på benet i övrigt, är det väl troligt att det är trampynesprickan som är problemet. Vi får väl se. Vi smorde på med arméns hudsalva (enligt boken från apoteket om hundvård). Men frågan är om den hinner göra någon nytta innan Ia slickat i sig den. Vi får väl se hur det ser ut i morgon.

Av La Famiglia - 13 januari 2007 09:53

Hurra, nu kommer jag ut på internet igen. Ni som trodde ni skulle slippa mig trodde FEL!!!!!!!! Telia hjälpte mig med det. "Tack för det televerket" Dock kör jag just nu utan skydd. Så kallad oskyddad blogg. Ska fixa virusskydd i eftermiddag.

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Januari 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards