Alla inlägg den 30 september 2006

Av La Famiglia - 30 september 2006 20:40

Jag sitter och redigerar en film med Ia. På den filmen ropar äldsta dottern på hunden och gullar sen med henne. När jag spelar den scenen på datorn kommer Ia in i datorrummet och ser sig om efter äldsta dottern.

Av La Famiglia - 30 september 2006 20:06

Dagen är visserligen inte slut än och mycket kan hända, men min tid är snart utmätt, dvs snart ska jag få åka på fest. Därför är det lika bra att redan nu få till några noteringar om hunddagen.Litteraturen gör ju gällande att valpar behöver sova mycket, men erfarenheten visar inte riktigt detsamma. I alla fall verkar inte valparna ha studerat litteraturen speciellt väl. Ia brukar ju inte sova sådär vansinningt mycket. Men jag har haft en teori, och jag har den fortfarande; hon sover bara hon får ro. Men det får hon inte så länge det är folk omkring henne. När alla har gått hemifrån, utom den som inte gjort det (logig på hög nivå) brukar hon komma till ro, i synnerhet om den som är hemma är jag, och jag sätter mig bakom datorn. Å andra sidan vet jag inte riktigt hur Ia skulle bete sig om hon var uttråkad, som ju också skulle kunna vara ett alternativ. Det kanske är uttråkad hon är, inte trött. Nåväl, just nu ligger hon och sover, vilket hon säkert behöver. Jag satt för en stund sedan och spelade gitarr och sjöng, och hon for ju runt som jag-vet-inte-vad i huset, så nu är hon väl helt slut.Dagens stora framsteg är att vi så smått har börjat lära henne att gå slalom mellan våra ben. Man går framåt och så ska hunden gå mellan benen omväxlande från vänster och höger. (Det där fattade ni som redan vet vad det är, och ni andra kanske i alla fall inte fattade.) Hon börjar så smått förstå vad det går ut på. Det har gått åt mycket godis, men hon klarar nästan av tre steg nu.Hon har också fått vara ute i trädgården och sprungit fritt, vilket hon såg ut att uppskatta.

Av La Famiglia - 30 september 2006 19:58

på datorn alltså. Av någon konstig anledning fungerar nu datorn med det utbyggda minnet, vilket den inte gjorde när jag försökte tidigare. Det enda jag gjort sedan dess är att flytta om minneskorten och prövat olika kort på olika positioner. Men nu sitter dom som jag satte dom första gången. Märkligt. Eller kanske inte, det är ju fråga om datorer. För att överleva i en datoriserad värld har jag slutat ställa logsika krav på allt som innehåller en dator. Och jag begär inte heller ett konsekvent beteende. Det tror jag är enda chansen att överleva i dag.I alla fall, nu kan jag äntligen börja redigera filmer, och då kanske jag kan få till en hundfilm. Tidigare gick det visserligen att redigera film, men det tog en sådan herrans tid, så man han ju somna medan datorn skyfflade data mellan primärminne och hårddisk.

Av La Famiglia - 30 september 2006 17:27

Nu för första gången är det lite tråkigt att ha hund. Hela familjen är bjuden hem till våra kanske bästa vänner på fest. Dessvärre är det olämpligt, av flera skäl, att ta med sig hund. Och någon hundvakt har vi inte. Och vi känner oss inte mogna att lämna hunden ensam hemma ännu. Så vad gör man då. Jo, jag stannar hemma. Och hamnar framför datorn. Förhoppnignsvis så kommer fru hem senare så kan jag åka till festen. Tur att man är nykterist så vi utan vidare kan köra bil till och från fester obehindrat. Men det är lite tråkigt att sitta hemma och veta att det pågår världens bästa fest några kilometer härifrång.

Av La Famiglia - 30 september 2006 11:30

...men det var likväl en kö utanför systembolaget fem i tio i morse, när jag var och handlade i centrum. Jag tycker det är beklagligt att se människor, djupt ärrade av långvarigt missbruk av alkohol, sitta utanför systembolaget och vänta på att det ska öppna. Vad är det för samhälle vi lever i? Och ursäkta mitt politiska utspel, men jag kan inte låta bli att fundera över om kön skulle bli längre eller kortare med sänkta alkoholskatter, längre öppettider och fler utskänkningstillstånd i Sverige. Jag tror tyvärr att kön skulle bli längre. Om det inte blir så att fler av dem snabbare super ihjäl sig med ökad tillgång och lägre priser.

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< September 2006 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards