Alla inlägg den 5 september 2006

Av La Famiglia - 5 september 2006 20:13

Inte speciellt mycket att skriva om idag. Men det verkar faktiskt som om hon lärt sig vad sitt betyder. Och innebär. För ibland sätter hon sig ner frivilligt i hopp om att få godis. När vi hade gått och lagt oss igår kväll fick hon fullständigt fnatt. Hon for runt och bökade så mycket så hon lyckades ta sig ur ur sin kompost där sovplatsen är. När vi sedan gjorde ett nytt försök att kompostera hunden började hon bita vilt på sin korg. Ochi morse bajsade hon hundkorg. Så kan det gå.När jag kom hem för en liten stund sedan var hon lika tokig igen. Hon for runt i hela huset, jagade sin boll, hoppade och skuttade så det var ett under att hon inte krockade mer än hon gjorde, med alla möbler. Dessutom bits hon allt hårdare. Så vitt jag kan bedöma handar det hela om lek, om jaktlek. Jaga, byte, fånga byte, döda byte och ät upp byte. Och när hon biter efter oss är det fråga om lekinviter. Vi har INTE upmuntrat till några jaktlekar, och vi försöker att inte ens delta i dem när hon uppmanar till lek. På det hela taget kan man säga att det är ganska jobbigt. Men det kanske går över. Eller?VI har idag äntligen lyckats fånga på film när hon skäller ut sopborsten. Det är ganska roligt att se.Just nu ligger hon och sover, men när hon vaknar ska vi släpa henne runt halva kommunen så hon blir riktigt trött och inte river sovplatsen idag också.

Av La Famiglia - 5 september 2006 09:20

Jag ser att det saknas minst två viktiga figurer i omröstningen. Heffaklumpen och Liten. Liten är en (kanske den enda) av Kanins alla släktingar och vänner som omnämns med namn. Jag avstår dock från att redigera omröstningen, för sist jag gjorde det blev det helfel. Och alternativet någon annan finns ju redan.

Av La Famiglia - 5 september 2006 08:31

Ytterligare en följd av Disneyfieringen av Nalle Puh är att alla numer tror att Nalle Puh bor i Sjumilaskogen. Det gör han faktiskt inte. Det är Uggla som bor i Sjumilaskogen. Bara Uggla. Den skog där alla andra bor har inget namn.

Av La Famiglia - 5 september 2006 08:09

Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om resultatet hittills från min omröstning. Tiger är den figur som flest människor identifierar sig. Trots att jag påpekat det kan jag inte låta bli att fundera på vilken Tiger. Är det A.A Milnes Tiger elelr W Disneys Tiger? Eftersom jag inte står ut med Disneys tolkningar vet jag egentligen inte riktigt hur deras Tiger är. Men "The original Tiger" är väl inte så märkvärdig. En respektlös snorvalp som vill ha uppmärksamhet. Han trampar på Iors tistlar, han skuttar ner Ior i ån, han gör omdömeslösa utflykter tillsammans med Ru och han vill alltid vara i centrum. Så uppfattar jag A.A Milnes Tiger. Och det är klart, vem vill inte ha uppmärksamhet och stå i centrum? Det kan ju vara de egenskaperna som de som röstat identifierat sig med. Själv har jag en annan favorit

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< September 2006 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards