Alla inlägg den 12 september 2006

Av La Famiglia - 12 september 2006 23:01

Nedanstående är egentligen en kommentar av mig på en annans blogg. Ett inlägg som handlade om ett slagsmål mellan pojkar i 7-9-årsåldern som bloggaren ingrep i. Och sedan funderade bloggaren på om hennes barn också skulle bli sådana. När jag läste min kommentar tyckte jag den var så bra så jag väljer att också publicera den på min egen blogg, men en aning modifierad så den fungerar att läsa lösryckt ur sitt sammanhang.Det är starkt att ingripa i slagsmål mellan andras barn. Det är det inte alla som skulle gjort. Visst är det en skrämmande värld vi lever i, när barn i 10-årsåldern säger "Så nu var det fixat, jag har fixat det jag dödade honom." Men jag tror inte alla behöver vara speciellt orolig för sina barn. Först och främst gäller det att inse sambanden mellan saker och ting. Det finns ett samband mellan ens barns egenskaper och egentligen allt man gör som förälder. Till exempel uppmuntra aldrig krigslekar. Köp aldrig leksakasvapen till barn. Tala alltid om vad du tycker när ni möter våld i samhället på ett eller annat sätt. Om man som förälder, inte nödvändigtvis till sina barn, utan mer föräldrar emellan men väl så att barnen hör, alltid fördömer allt brukande av våld i samhället, lär man sina barn goda värderingar.Sen har jag en kanske lite kontroversiell synpunkt också, men jag står för den. Jag är fullständigt övertygad om att den så kallade macho-kulturen är en bidragande orsak till det hårda klimatet i samhället idag. Alla ni föräldrar som har söner, försök att inte på något sätt främja macho-kulturen. Det tror jag görs bäst genom att den manliga förebilden (dvs oftast pappan) uppträder på ett o-macho-sätt. Han ska fanimej krama sina söner minst en gång om dagen. Han ska visa känslor, och vara kärleksfull mot barnens mamma.Det talas ibland om vikten av tydliga regler gentemot sina barn. Jag tror dock att ovanstående är viktigare än tydliga regler. Regler och stränghet tror inte jag skapar trygga barn (även om det inom hunduppfostran sägs att regler är trygghet). Jag tror att respekt för sina barn är mycket viktigare än regler. Säg inte "Du ska vara hemma klockan 10 för det har jag bestämt", utan förklara varför du tycker det. Eller fråga dem vad de tycker är en lämplig tid att komma hem. Förhandla lite och sen är ni överens.Och som jag redan sagt tidigare: Världen skulle se annorlunda ut om lite fler pappor kramade sina söner lite oftare.

Av La Famiglia - 12 september 2006 22:46

Så har då första dagen som husseledig nått sitt slut. Det finns några tidigare inlägg som i viss mån väl beskriver dagens vedermödor. Det är ganska jobbigt med en hund som bara biter en i kläder, händer och armar. Men bortsett från det har det ju varit en bra dag. När jag var borta en sväng nu på kvällen har mina barn börjat lära ut Give me five. Vad nu det ska vara bra för. Mina försök att få henne att gå slalom mellan mina ben har inte lyckats alls. Ännu. Mitt på dagen åkte vi lite bil. För övnings skull. Och bara runt kvarteret. Ia låg på golvet i framsätet på passagerarsidan. Det gick som skitbra. I morgon kanske vi ska åka lite längre.Lagom till Morden i Midsomer blev hon helvild. For runt i allrummet och skulle bita på allt och alla. Det slutade med att hon hamnade i sin sovhage, och efter mycket protesterande lungnade hon ner sig och började gnaga tuggben. (Morden i Midsomer kunde man förresten lika gärna varit utan för jag somnade mitt i och när jag vaknade och det var slut, var jag inte ens speciellt intresserad av vem som var mördaren.)

Av La Famiglia - 12 september 2006 14:57

Är det någon som vill köpa min husse? Han är oftast snäll, går ut och går med mig, ger mig mat och kel, men han saknar helt tolerans mot lite nafsande och bitande. Troligen kan man med lite uppfostran få ordning på honom, men just nu orkar jag inte det. Lågt pris vid snabb affär.

Av La Famiglia - 12 september 2006 14:52

Någon som vill köpa en 10-veckors lagottovalp. Knappt körd, så i så gott som nyskick. Extrautrustad med bitfunktion. Biter oupphörligt i allt och alla och men kan bli sur om man går undan. Denna funktion är, trots att den är MYCKET välanvänd helt och hållet i nyskick. Funktionen är dessutom i stort sett underhållsfri. Lågt pris vid snabb affär.

Av La Famiglia - 12 september 2006 12:24

Jag har en jävla massa. Jag vill på intet sätt kalla mig för samlare av kokböcker, men det faktum att jag har så många gör det ju svårt att förneka att visst samlarintresse. I ett försök att framställa mig som unik berättade jag en gång för en arbetskamrat om hur många kokböcker jag hade. Det visade sig då att hon hade ännu fler. Så mycket för det försöket att imponera. Nu har ni kära läsare möjlighet att tävla med mig och min arbetskamrat om vem som har flest kokböcker. (Den som har flest kokböcker när han/hon dör, den vinner)

Av La Famiglia - 12 september 2006 12:21

Nu har det blivit så många röster att vi bryter omröstningen (eller kanske undersökningen är ett bättre ord) om degspadstemperatur. Kanske föga förvånande bakar de flesta med en temperatur som är "fingervarm eller ljummen". Det är väl ganska väntat, men jag säger igen: pröva någon gång med kallt degspad. Ni kommer att bli förvånade

Av La Famiglia - 12 september 2006 11:51

Som jag tidigare skrivit har jag sett tydliga tecken på att Lagotton är en italiensk hund. Hon blir väldigt rädd för Sodastream, men fullständigt oberörd av en espressobryggare och dito kvarn. I morse plockade jag fram dragspelet. Och även om vi inte vill tro det, är ju knappast dragspelet speciellt svenskt. Jag vill minnas att det har sina rötter i Italien. Men det finns mycket som tyder på att jag har fel, för när jag började spela på det, försvann Ia bort snabbare än blixten. Antingen spelar jag som en kratta (möjligt), är inte dragspelet italienskt (eventuellt), är inte lagotton italiensk (omöjligt) eller också var det något annat fel. Det troligaste är nog att Evert Taube Sjösalavals inte var italiensk (Troligast).

Av La Famiglia - 12 september 2006 08:43

När jag var liten brukade man (faktiskt inte så mycket jag, det var väl mest tjejer kanske) använda sitt hopprep som mikrofon när man ville leka Abba. Det fungerade ju ganska bra, ett handtag och en sladd. När mina barn kom upp i hopprepsåldern noterade jag att hopprepen förvånansvärt ofta gick sönder. Handtaget lossnade från repet. Men det är ju helt i enlighet med dagens teknik. Idag använder man ju oftast trådlösa mikrofoner, och si, fortfarande kan man använda hopprepshandtagen. Snacka om att hopprepsbranchen har anpassat sig till modern teknik, och tillhandahåller det kunden vill ha.

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< September 2006 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards