Alla inlägg den 23 september 2006

Av La Famiglia - 23 september 2006 21:30

Skönt, idag har vi varit två som passat våldsam hund. Därför har vi kunna vara ute i trädgården och lekt, både kontaktlekar och kurragömma och inkallning. Går väl ganska bra, men det går åt mycket godis. Läste i en av alla hundböcker som ligger och dräller hemma att inkallning, och mycket andra saker också för den delen, kräver att hunden tycker om att vara nära en. Man ska vara den bästa platsen för sin hund. Det är då inkallning under svåra förhållanden fungerar. Och det är när valpen är liten man lägger grunden för att man ska vara det bästa hunden vet. Låter enkelt i praktiken, men inte alltid så lätt. Till exempel inte när hunder får spatt och far runt som ett jehu i huset, biter på strumpor (som sitter på folk) biter på väggar och möbler om vartannat. Men vi jobbar på det.Värt att notera är att på dagens promenad mötte vi en Samojed. Lös. Det var ett ungt par som gick och höll varandra i handen, och mellan dem gick hunden. Det såg ut som om deras sätt att hålla varandra i handen var signalen till hunden att gå just där. Och det gjorde den. Hur snällt som helst. Konsekvensen av det var att Ia, som i vanliga fall brukar fly ner i närmsta dike när hon möter en hund, helt plötsligt blev nyfiken. Ett stort framsteg i socialiseringen med andra hundar.

Av La Famiglia - 23 september 2006 21:15

Såg just slutet på programmet folktoppen i TV1. Till min oerhörda lättnad, av de 10 barnprogram som svenska folket röstat fram som de bästa, fanns flera av mina favoriter. Det var egentligen bara Disney-klubben som jag inte tycker hade där att göra. Och när Fem myror är fler än fyra elefanter får fler än 50% av rösterna på bästa barnprogram, borde det finnas hopp för framtiden.

Av La Famiglia - 23 september 2006 20:10

Läste i morgontidningen en artikel att Kemikalieinsektionen hade infört omedelbart försäljningsförbud på ett antal uppblåsbara badmadrasser och pooler. De innehöll nämligen åt helvete för höga halter av någon ftalat, eller mjukgörare som det också heter. Samtliga produkter är från företaget Intex. Hur har det då kunnat bli såhär? Visste inte Intex att de hällde i så mycket av ett så farligt ämne i sina plastmaskiner? Eller visste de inte att det var så farligt? Eller är det bara ett fel i tillverkningsprocessen. För det kan väl ändå inte vara så att det har gjort det med flit och full vetskap om att det är farligt för barn och nedsätter reproduktionsförmågan? Intex är dessutom det företag som gjort de flesta uppblåsbara pooler som stått i de svenska trädgårdarna i sommar. Ganska läskigt om man tänker så.

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< September 2006 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards