Alla inlägg den 10 september 2006

Av La Famiglia - 10 september 2006 21:57

Som sagt, dagen började alldeles för tidigt (eller också var det gårdagen som slutade försent). Vems idé var det förresten att skaffa hund? Idag inledde vi steg två i miljöträningen. Det fanns behov av att besöka B&W (ja, jag vet att det numer heter Coop Forum, men för mig är det fortfarande B&W. Eller egentligen Bra & Wessels, som de hette från början.) I alla fall, medans familjen var inne på Bra & Wessels och handlade satt jag med hund i knät utanför och tittate på allt som hände. Och det hände massor med läskiga saker. Folk som kom och gick. Folk som förde ett himla väsen. Bilar och cyklar. I stort sett allt läskigt man kan tänka sig när man är en liten oskyldig lagotto-valp. En ganska lyckad miljöträning med andra ord. På eftermiddagen kom familjens bästa vänner på besök. (Det enda felet med dem är inte att de inte har hund, utan att de har katter. Hur smart är det, när vi har hund? Nåväl, det är sånt man får leva med. Deras besök var mycket uppskattat eftersom det var länge sedan vi träffade dem, och det blev ganska livligt när vi avnjöt prinskorv med äggröra och te och scones. Trots denna livlighet, eller kanske på grund av, ville Ia ligga under köksbordet, mitt i händerlsernas centrum. Det är bra med en hund som förstår vikten av att umgås. Kvällen blev osedvanligt lugn. I alla fall så här långt. Vi kunde till och med sitta i soffan och dricka kaffe, för vi hade inte en hund som röjde runt i hela soffan för att hitta den godaste delen att äta på. I morgon är egentligen min första dag på min hundledighet, men just i morgon måste jag jobba, så vi ska ha extern hundvakt. Får se hur det kan gå.

Av La Famiglia - 10 september 2006 21:54

..om man läser föregående inlägg. Vem fan sätter sit tjugo i nio en söndag morgon och skriver i sin blogg om temperaturer på degspad? Förmodligen ingen annan än en galning. Eller möjligen en nybliven hundägare som har blivit upptvingad i ottan, och behöver koppla av lite från hundbestyren. Välj själv. Eller gardera med allt.

Av La Famiglia - 10 september 2006 08:41

Självklart finns det en baktanke med den. Den är kort och gott: pröva, i alla fall en gång, att baka med kallt degspad, så ska ni se vad som händer. Brödet blir mycket godare. Under förutsättning att man tycker om bröd. Brödsmaken utvecklas nämligen mycket bättre när degen får jäsa långsamt.

Av La Famiglia - 10 september 2006 00:14

Svar 5.90/hgVad kostar ett hekto champinjoner 2006?Svar 3.90/hgVad gäller köttfärs och fläskkotletter är det ungefär samma sak. Eller snarare: det står samma belopp på prislappen idag som för 20 år sedan. Hur det ligger till med andra livsmedel vet jag inte riktigt, men de har väl inte ökat speciellt mycket heller under samma tidsperiod. Vad beror det på då? Jag gissar att det handlar om effektivisering inom det svenska jordbruket. En effektiviering som säkert har inneburit nedläggning av ett antal mindre jordbruk, nedläggning av mejerier och därmed ökad arbetslöshet inom jordbrukssektorn. Sedan har det säkert skett en effektivisering inom distributions- och detaljhandelssektorn också. Vilket även där betyder nedläggning av små butiker, färre personal som ska göra mer, med kanske stress och utbrändhet som följd. Dom pengar vi fått över de senaste 20 åren till följd av att matpriserna ökat mycket mindre än övriga priser, vad har vi gjort med dem då? Jo, gissningsvis lägger vi dem bl a på datorer, hemmabioanläggningar och mobiltelefoner. Är det bra? Var det ett sådant samhälle vi drömde om i mitten av 80-talet? Ett samhälle där vi är "tvungna" att köpa nya datorer och telefoner vart annat eller vart tredje år, för att inte ha uråldig utrustning. Telefoner och datorer som är tillverkade utomlands, så att vi inte ens skapar arbetstillfällen i vårt eget land. Skulle det inte varit lite bättre om vi hade lagt några kronor från dem vi frigjorde från matkontot, på till exempel sjukvården? Eller på någon annan utsatt grupp i samhället? Vad är det för värld vi vill ha om 20 år? Det är nog nu vi borde fundera på det. Om 20 år är det nämligen försent.

Av La Famiglia - 10 september 2006 00:11

Massor med skillnader, och det är ju inte så upphetsande. Men likheterna är mer intressanta. Helt klart är att bägge gillar att äta mördarsniglar. Vi har mer än en gång sett en snigelhalva dingla i mungipan på Ia. Hur gôtt e de på en skala?

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< September 2006 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards