Alla inlägg under augusti 2006

Av La Famiglia - 2 augusti 2006 14:49

Aj då, nu har min fru hittat min blogg. Då gäller det verkligen att man tänker på vad man skriver. Så Annnika, Johanna, Mia och Lisa, de förslag jag skrev som kommentarer i era bloggar gäller inte längre. Eller jag menar, de har aldrig gällt. För övrigt har jag inte läst era bloggar, och jag vet inte ens om att ni finns :-)

Av La Famiglia - 2 augusti 2006 07:58

Njae, så enkelt är det kanske inte. Men hundens förmåga att skapa kontakter mellan människor är fascinerande. Jag har många gånger hört av hundägare att de lärt känna nya människor (hundägare) på gund av det gemensamma intresset hund. Och det kan jag väl förstå. När man "tvingas" ut i timslånga promenader i novemberruskvädret, fryser och bara vill hem, är det klart att man blir glad och social och känner samhörighet med andra "uttvingade" hundägare. Men trots denna vetskap blev jag nyss i den positivaste bemärkelse, överraskad av hunden som social katalysator. Jag har inte ens hund ännu, men jag skrev några rader i en kommentar i en hunds blogg, och vips är jag inbjuden på kaffe och pratstund om hundar. Är det inte fantastiskt? Hur ska det då inte bli när vi får hund? Dessutom är det fascinerande vilken koll hundägare tycks ha. I alla fall på vad som händer inom den egna rasen. Tessan du gissar helt rätt i fråga om varifrån vi ska få hund. Men nej, vi bor inte i närheten av Linköping (21 mil är väl inte i närheten). Däremot passerar vi Linköping ett flertal gånger om året på väg västerut, och vi har bekanta som bor i Linköping, så helt säker går du inte :-)

Av La Famiglia - 1 augusti 2006 10:32

Först lite fakta för er läsare som inte vet vilka trafikregler som gäller när man kör EU-moped: En EU-moped ska om vägren saknas, placeras på vägen på samma sätt som en motorcykel, dvs mitt i körfältet. Om vägren finns ska EU-moped (liksom vanlig moped och cykel) köra på vägrenen.När jag kör till jobbet på min Vespa (en EU-moped) åker jag på 30-väg, 50-väg och 70-väg. Ingen av dessa vägar har vägren. När jag kör i 30 km/h på 30-väg och 50 km/h på 50-väg (Nej, vespan är inte trimmad, men den gör faktiskt 50) och enligt trafikreglerna placerar mig mitt i körfältet får jag en lång kö av bilar efter mig, som i värsta fall blinkar, tutar och försöker göra vansinnesomkörningar. (I bästa fall ligger de bara jävligt nära och ser sura ut.) Skälvklart ska man hjälpa varandra i trafiken, och kunde jag genom att köra in till kanten underlätta omkörning skulle jag självklart göra det. Problemet är att om jag går in till kanten har jag ingen vingelmån, vilken jag behöver som säkerhet som den oskyddade trafikant jag är. På 70-vägen är körfältet bredare och när jag håller in till kanten men med bibehållen vingelmån, kan bilarna köra om utan att gå över i körfältet för mötande trafik. Då funkar det. Men fan inte på 30- och 50-vägMan ska inte generalisera, så det gör jag inte, men faktum är att de största idioterna är män mellan 20 och 50, körandes BMW eller Audi. Fan, ni är inte kloka! Det är möjligt att frihet för er är att få köra så fort ni vill, men frihet för mig är att få följa hastighetsbegränsningarna utan att bli betraktad som en samhällsfara. En kvinlig bekant till mig sa att klagomål på en mans sexuella prestation kan tyckas skada mannens självkänsla svårt, men det är ändå ingenting i jämförelse med att klaga på hur han kör bil.

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8 9 10
11
12
13
14 15 16 17 18
19
20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Augusti 2006 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards