Alla inlägg den 8 september 2007

Av La Famiglia - 8 september 2007 23:55

Idag fick Ia inte följa med på den tidigare omnämnda rallylydnaden.  Klart att hundar var välkomna bland publiken, men en tik som löper är sällan populärt. I alla fall inte hos hundägare. Så några korta regnpromenader har Ia fått, och så en riktig långpromenad, men då regnade det inte. När vi var och tittade på rallylydnaden såg det inte speciellt svårt ut, och jag kunde inte förstå att hundägarna hade såna problem att få hunden sitta, gå och springa. Det är ju en baggis, det krävs bara lite kontakt mellan hund och ägare. Så jag tänkte prova det när vi var ute och gick, och jag fick väl omvärdera min uppfattning. Det är inte alldeles lätt att få hunden att hänga med på allt. Men det är ju himla både lätt och roligt att träna sånt när man är ute och går.


Mellan promenaderna har vi rett ut lite tovor och klippt ner Ias päls. Det är inte helt nedklippt, eftersom vi kanske ska åka till Växjö, men mycket av tovorna har vi klippt och kammat bort.

Av La Famiglia - 8 september 2007 23:40

Idag, i det pissiga vädret, har vi varit och tittat på rallylydnad. Tidigre har jag läst om det, och det har beskrivits som en blandning av agility, freestyle och lydnad.  När jag nu har sett det vill jag beskriva det som en blandning av aglilty och lydnad. Man ska ta sig runt en bana med ett antal "stationer" där givna moment ska utföras. Hunden ska sitta vid sidan, sitta framför, ligga, gå slalom, etc. Det var inte alls den precision som präglar vanliga lydnadstävlingar, och det hela var mycket mer lekbetonat. I princip god vardagslydnad. En himlans trevlig tävlingsgren. Vi anmälde oss på studs till kurs i rallylydnad i höst. Det ska bli riktigt spännande.

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< September 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards