Alla inlägg under februari 2007

Av La Famiglia - 18 februari 2007 21:46

Så har "dagen efter" också gått till historien. Allt utställningsståhej märktes även idag. Det var inte bara hund, utan även andra som var lite extra sega i morse. Men så småningom kom i alla fall jag och Ia ut på promenad. Vi gick en lite längre promenad än vanligt, bara för att jag skulle få lite extrat motion. Min hälsocoach föreslog tidigare att jag skulle promenera med stavar för att öka ansträngningen lite. Hälsocoachen har ingen hund kan jag säga. Att gå med stavar är väl ingenting jämfört att gå med en hund som drar. Fan vad jag var trött efter promenaden. Visserligen drog inte Ia mig runt hela byn, men det kände så. Under stundom gick hon faktiskt riktigt bra.På eftermiddagen la vi ett litet spår i trädgården, men det gick sisådär ska jag säga. Och så har vi övat lite mer på att utställningsspringa och gå fint. Det är ju bra om det fungerar hyfsat till nästa utställning.Just nu sitter familjen i övrigt och tittar på filmen Singin' in the rain. Den filmen tycker dock inte Ia är speciellt rolig, och man hör hur hon skäller på sitt speciella sätt som betyder "sitt inte bara där utan lek med mig". Vi får se vad frun hittar på. Själv ska jag gå och lägga mig.

Av La Famiglia - 17 februari 2007 22:07

Så har vi då varit på vår första hundutställning. Vilken pers. Resultatet har ju redan presenterats, men för er som inte är bevandrade i hundutställningsresultat, kan jag kort beskriva vad jag själv lärde mig genom att läsa en bok i ämnet igår kväll. BIR betyder Bäst I Rasen. Det fick Ia. Inte så konstig, eftersom hon var enda tävlande lagotto. (Så egentligen kan man lika gärna säga att hon blev SIR (Sämst I Rasen).) I och för sig, hade hon avvikit alltför mycket från rasstandarden hade hon inte blivit BIR ens om hon varit ensam. Sedan fick hon HP, vilket betyder HedersPris. Det kan domaren ge till de valpar och juniorer som verkar lovande. BIG-valp 3 betyder 3:e placering bland alla valpar från grupp 8 (Grupp 8 är en samling hundar besående av bl a spaniel, alla retrivrar, och lite så kallade vattenhundar.) Det är inte så illa. Domaren var mycket förtjust i Ia. Han sa att om vi lämnade kvar hunden på utställningen kunde han gärna ta hand om den. Och man såg att han tittade lite extra noga på Ia. Och den citerade texten i förförra inlägget är alltså domarens kritik, och den kan nog anses ganska bra. Och så här i efterhand börjar man fundera. Hade det gått bättre och vi hade varit proffs på att fixa Ias päls, eller om det varit ett proffs som kört hunden i ringen. Nu var det en nervös fru, som egentligen inte hade en aning om hur det skulle gå till. Men det gick nog tillräckligt bra. Hon snavade till exempel inte på hunden, även om det var nära. Om två veckor är det en ny utställning, och sen kan det vara dags att fundera på om man tycker det där med utställningar är roligt. Jag vet inte riktigt vad jag tror jag tycker. Och vad tycker Ia. Idag tyckte hon det var jobbigt, för hon har sovit hela eftermiddagen och kvällen. Utom när vi skulle fika förstås, då har hon gått runt soffbordet, klättrat på oss som sitter i soffan och gjort allt för att komma åt våra semlor som vi drog i oss till melodifestivalen. (Personligen tyckte jag alla bidrag var så dåliga så grädden surnade på min semla, men ni mina trogna läsare vet ju att mitt hjärta klappar mer för 3 ackord i 12 takter, alias Blues.) Nu är Ia ute och promenerar kväll och när hon kommer hem är det nog läggdags för de flesta i familjen.

Av La Famiglia - 17 februari 2007 21:58

Visserligen var det runt 150 år sedan lagotton användes som fågelhund, men takterna verkar inte ha gått ur. Inte Ia i alla fall. Precis när vi, lite försenade skulle åka iväg till dagens hundutställning får jag höra ett hiskeligt brak från köket. Jag slänger mig ner för trappan för att se vad som hänt. Det visar sig då att Ia har hoppat upp mot fågelburen (vilket hon i och för sig gjort tidigare) och hela buren har kapsejsat och fågeln rymt. Genom en samlad familjeinsats lyckas jag stänga in hunden på övervåningen, frun fånga fågeln, jag bygga ihop buren och frun stoppa in fågeln, på 58 sekunder blankt.

Av La Famiglia - 17 februari 2007 16:00

"Utmärkt helhet. Mycket bra huvud och uttryck. Välburna och placerade öron. Utmärkt kropp och benstomme. Mycket bra vinklar fram och bak. Välburen svans. Härlig päls till sin ålder. Rör sig väl."407 anmälda hundar totalt, 1 lagotto och 14 valpar i grupp 8. Domare Torbjörn SkaarEtt stort tack och grattis till Lotta.

Av La Famiglia - 16 februari 2007 23:55

Dagen började med ett veterinärbesök. Det var ett återbesök med anledning av förra veckans besök pga misstänkt urinvägsinfektion. Återbesöket förlöpte som det skulle, men när de ändå var där, undrade frun lite, med anledning av att hon tyckt att Ia kliat sig extra mycket de senaste veckorna. Veterinären sa att de för säkerhets skull kunde sätta in en behandling mot skabb, så det gjordes. Och si, då lyckades dom lura av oss ytterligare ett återbesök. Om en månad. Har vi haft problem att göra av med pengar tidigare, så är det löst nu kan jag säga.Kvällen har ägnats åt pälsvård. Tovutredning och dusch av ben, mage och skägg. Dagen före klippkursen för några veckor sedan drabbadea jag av högmod och påstod att vi rett ut alla tovor. Det hade vi INTE, skulle det visa sig. Därför tänker jag inte påstå att vi gjort det i dag. Men tanken var att vi skulle göra det. Och JUST NU tycker vi att vi gjort det. Vi kommer att ha några timmar på oss i morgon förmiddag innan vi ska åka på utställningen, och dessa timmar kommer att ägnas åt pälsvård. Reda ut de tovor som uppstått under natten och putsa lite med saxen på pälsen. Sen får vi se hur det går i morgon.

Av La Famiglia - 16 februari 2007 22:59

Så här i början av året är det hektiska tider för oss föreningsmänniskor. Det är nämligen årsmötestider. Jag är med i 7 föreningar och 5 styrelser. I vissa av dessa föreningsstyrelser jag är med i får jag kämpa med näbbar och klor (nosar och tassar) för att möjliggöra det demokratiska inflytandet för medlemmarna, och i vissa andra går det automatiskt. Årsmötet är en förenings högsta beslutande organ. Det är där man väljer styrelse som ska sköta det löpande arbetet och man bestämmer vad föreningen och styrelsen ska arbeta med det kommande året. Det gör man lämpligen genom att godkänna det budgetförslag och den arbetsplan som läggs fram till årsmötet. Och det är på det sättet, samt varje enskild medlems rättighet att skriva motioner till årsmötet som alla medlemmar kan utöva inflytande över föreningen. Demokrati helt enkelt. I två av de föreningsstyrelser jag sitter med i fattar de andra styrelsemedlemmarna inte vad jag säger när jag tycker att styrelsen ska lägga fram ett förslag till budget och arbetsplan. "Hur kan den avgående styrelsen bestämma vad den nya styrelsen ska arbeta med?", brukar jag få höra. Men HAR DOM ITNE FATTAT NÅGONTING? Det är ju årsmötet som godkänner. Den avgående styrelsen bara föreslår. Och om man inte låter medlemmarna tycka till om föreningens verksamhet på årsmötet, kan den då kallas demokratiskt? I den ena föreningen har jag nu kommit så långt att vi skriver ett förslag till arbetsplan som vi förelägger årsmötet. Budgetförslag är ännu inget som vi tar fram. Men kanske till nästa, eller nästnästa år om jag får sitta kvar i styrelsen så länge. (Och då snackar vi om en STOR förening. Över 1000 medlemmar med en ekonomisk omsättning på mellan 50.000 och 100.000 kronor per år. I den andra föreningen har jag i år äntligen fått lov att skriva en arbetsplan. Att göra en budget dröjer nog innan styrelsen gör. Denna förening är dock betydligt mindre. Runt 50 medlemmar och en omsättning på några tusen kronor per år. Att det ska vara så svårt för folk att förstå hur demokrati fungerar.

Av La Famiglia - 16 februari 2007 20:13

Det är väldigt intressant hur stort utrymme olika nyheter får i tidningarna. Vi har tidigare unde stora feta rubriker, i synnerhet i kvällstidningarna, men även i morgontidningarna läst om undersökningar som visar hur nyttigt det är att dricka lite vin varje dag. Något eller några glas vin om dagen sägs ju vara bra för hjärtat bland annat. I morse var det också en artikel om hur alkoholen verkar i samhället och på människor. Den artikeln handlade om att ju tidigare ett barn alkoholdebuterar och ju mer den blir bjuden alkohol hemma av sina föräldrar, desto mer dricker den, både i tonåren och senare i livet. Det var resultatet av en undersökning som presenterades i artikeln. Eftersom det handlar om något som i förlängningen kan förstöra människors liv skulle man kunna tro att dom fläskade på med stora rubriker, men icke. Det var bara en liten notis. Konstigt tycker jag.Eller förresten det är inte så konstigt. Nyheter ska självklart har stora rubriker och massor av utrymme. Att barn som blir bjudna på alkohol tidigt hemma dricker mer än de som aldrig blir bjuda och alkoholdebuterar sent, är ingen nyhet. Det har vi som är engagerade i nykterhetsfrågan veta i åtksilliga år. Så jag ska nog inte klandra DN för att dagens artikel bara blev en liten notis.

Av La Famiglia - 15 februari 2007 22:02

Inte heller idag rapporteras något speciellt från dagis. Jag kom hem sent från jobbet och gick raskt iväg på villaägarföreningens styrelse, så mycket hund har jag inte sett idag. Men enligt utsago har det tränats en hel del att gå i utställningskoppel utan att åla sig ur det, vilket alltså hände igår. På grund av att varken jag eller äldsta dottern varit hemma på kvällen har det inte retts ut några tovor idag. Man kan säga att morgondagens kväll är räddad.

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28
<<< Februari 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards