Alla inlägg den 7 augusti 2007

Av La Famiglia - 7 augusti 2007 23:44

Även idag har ju varit en fönstermålardag med begränsad hundaktivering. Dock har jag inlett projekt "kamma mig mer". Ia har ju inte med någon större förtjusning ställt sig på trimbordet för att låta sig bli kammad tidigare. Man skulle kunna säga att det krävs antingen milt våld, godis eller Lotta för att få henne att stå kvar. Nu har jag emellertid gett mig fan på att ändra på detta. Jag har läst massor om hur andra gjort så fantastiska framsteg med klickerträning, så då tänkte jag också prova det. Jag är inte på något sätt skeptisk till det, men jag har en himla respekt för det. Jag har försökt lite tidigare och det har inte alls gått speciellt bra. Men jag kände att de problem jag tidigare upplevt skulle gå att hantera. Så jag började med klicker, godis och kam. Och från att från början haft en hund som protesterar och försöker bita i kammen så fort den kommer nära henne, har vi nu i kväll en hund som utan problem låter kammen i alla fall några gånger gå genom pälsen. Vi är alltså inte alls färdiga, men har kommit en bra bit på väg.


Idag var också första kurstillfället på kursen för kantarellsökning. Som vanligt går vi kurs hos vår Sofia. Hon är, som jag sagt förut, oerhört duktig enligt min bedömning. I vissa böcker om kantarellsök står det att man inte ska ta i kantarellerna med handen, för då kommer vi överföra vår lukt till kantarellerna och det blir inge bra. Tång eller plastpåse ska man ha står det.  Sofia sa att det bara är nys. Det spelar ingen roll om kantarellerna luktar kantarell+matte eller kantarell+plastpåse. Dessutom, i verkliga livet kan ju kantarellerna lukta kantarell+ kiss eller kantarell+annan hund eller varför inte kantarell+blåbär.


Först betingade vi klicker, framför allt för de som inte tidigare jobbat med klicker. Sedan nötte vi lite på kommandot sitt. Därefter var det dags att låta hunden lukta på kantarell och klicka när det gjorde det. Sedan la vi kantarellen på marken, hunden skulle gå fram till kantarellen och lukta på den, vi skulle säga sitt, klicka och ge godis. Eller möjligen hunden fram till kantarellen, klicka, säga sitt och ge godis. Sedan var det dags att åka hem. Men vi fick några kantareller med oss. Med dem ska vi träna mer till nästa gång.

Inte för att hundarna ska leka med varandra på kursen, men det var i alla fall roligt att Ias lagottokompis Gino också går kursen. Sedan var det en korning boxer/rottweiler, en labbe, en golden och en dvärgpincher. Dessutom hade kursledaren med sig en av sina newfoundlandshundar, en ganska mysig hundras. (Kallas inte en newfoundlandshund för nuffe? Jo, jag tror det) Speciellt mysig var den för sisådär 25 år sedan. Jag hade en kompis vars föräldrar hade 2 nuffar, och av någon anledning var jag ute och cyklade med en av dem. Plötsligt får hunden syn på en katt, och den katten vill hunden leka med, och att det sitter någon på en cykel i andra änden på kopplet är inget som stoppar en nuffe som ska leka med en katt. Jag far som en vante när hon drar i väg, och tänk er själva en vante på cykel  som gör en elegant båge från cykeln och ner i asfalten. Öhhh, inge bra. Cykla inte med en nuffe som får syn på en katt!

Av La Famiglia - 7 augusti 2007 23:38

Visserligen är jag ledig från jobbet, men något som kan kallas semester har jag inte ägnat mig åt. Vi har lagt sista handen vid målandet av fönstren, vilket var skönt för det var så jävla tråkigt. Sedan har vi faktiskt åkt på rea. Det var rea på sportaffären GO, som snart ska gå samman med Intersport, och jag kunde komplettera min goretexjacka med ett par goretexbyxor, en fleecetröja till mig och en till frun för runt 1200 spänn. Det får liksom duga. Ny fleccetröja och nytt regnställ, det lär väl varken regna eller bli kallt på bra länge kan man misstänka då.


Vi har också ägnat dagen åt att packa husvagnen, för i morgon drar vi till Dalarna. Det är inte speciellt mycket man måste packa, eftersom det mesta redan finns i vagnen. Himla fiffigt tycker jag.

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Augusti 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards