Alla inlägg den 6 augusti 2007

Av La Famiglia - 6 augusti 2007 23:24

Det har inte blivit så mycket promenerande med Ia idag. Jag är inte säker på att hon är så ledsen för det, för det har varit tämligen varmt idag. En liten promenad kring Rosendal och så en rejäl kvällspromenad. På kvällspromenaden släppte vi Ia lös i skogen. För att hon inte bara skulle dra iväg på grund av allt lagrat spring i benen fick hon sitta hos en av oss medan den andra gick i väg en bra bit. Sedan ropade den som gått iväg på Ia, och hon kom sättandes i full fart. Och sen tillbaka igen. När hon liksom rusat av sig det värsta fortsatte vi att promenera med Ia lös. Jag har sagt tidigare att jag inte är förtjust i att ha Ia lös, men jag tror nog att hon fungerar bättre än många hundar som faktiskt får gå lösa. Utan störningar (det enda vi haft möjlighet att prova hittills) kommer hon  när vi ropar. Springer hon för långt kommer hon tillbaka för att hämta oss. Gömmer vi oss bakom ett träd börjar hon leta efter oss. Allt fungerade bra idag, och Ia verkar verkligen uppskatta det.


Väl hemkomna sätter vi oss i trädgården för att fika och Ia får springa lös med långlina på sig. På något sätt lyckas hon snärja linan runt en trädgårdsstog av trä, så när hon drar omkull den blir hon jätterädd och springer rakt ner i dammen. Den är dock så liten så hon kommer rakst upp igen, men vi blir tvungna att duscha henne.

Av La Famiglia - 6 augusti 2007 23:10

Nu har vi åter en veckas semester, så varför inte skriva lite semesterdagbok. Visserligen har vi inte åkt iväg någonstans (ännu) men vi har ändå gjort saker som vi inte skulle göra om vi inte hade semester. Målat fönster till exempel. Fast det är ju inget att skriva om. Det är bara jävligt tråkigt jobb som måste göras. Så det lämnar vi därhän. Däremot har vi besökt Rosendals trädgård på Djurgården i Kungliga huvudstaden. Det är ett fantastiskt ställe. Vi åkte dit så vi var där runt halv tolv. Då var det ganska tomt på folk och man kunde egentligen välja fritt var i den stora trädgården man ville bre ut sina filtar. Det finns ganska många äppleträd att ligga under, men vi har vår speciella favoritplats. Det är under ett loboträd, och omgärdat av en häck. Man ligger liksom lite avskiljt.  När man valt plats och brett ut sina filtar går man till det stora växthuset och handlar fika. Man kan även få lunch om man är lagd åt det hållet. Vi nöjde oss med fika. Dom har ganska bra kaffebröd. (Och mat också för all del) Jag skulle tro att dom försöker använda så mycket ekologiska råvaror som möjligt, det är ju antroposoferna som driver Rosendals trädgårdar.  När man fått sitt fika går man tillbaka till sin utvalda plats, och så börjar njutandet. Man fikar, man ligger på filtarna och pratar, läser, studerar himlen och molnens rörelser (om det finns några moln. Det var ont om dem idag.), sover lite, hämtar påtår, pratar lite mer, promenerar med hunden, och så håller man på så länge man har tid. Vi hade tid i nästan tre timmar. Sen bar det av hemåt. Inte alls speciellt otrevlig början på denna semestervecka.

Av La Famiglia - 6 augusti 2007 10:50

sinne känns så lätt,

Jag sa just det att det är måndag morgon, och mitt sinne känns så lätt.

När jag sitter här, med ett glas grapefrukt juice.

Sjungande semesterveckas-blues"

Av La Famiglia - 6 augusti 2007 00:54

Idag (eller snarare igår) var jag med mina barn på standen för att bada. På vägen hem bestämmer vi oss för att köpa en glass i glasskiosken som finns på badstranden. När vi kommer dit noterar vi att samtliga glasspriser har han trimmat lite. Daimstruten kostar 20:- mot normala 18:- 88:an kostade 15:- mot normala 13:- Och detta inte för att kiosken skulle ha högre omkostnader än andra glasskiosker, utan helt enkelt bara för att han var ensam glasskiosk på stranden och utan problem kunde ha lite högre priser än normala glasskiosker. Och det är väl inget fel med det, passar inte priserna får man vara utan glass. Eller handla den någon annanstans. Det var jävligt skönt att högt säga till sina barn, och få gott medhåll av dem, att med sådana priser har vi ingen lust att handa av honom i kiosken. Vi handlar på Konsum på vägen hem i stället. Det hade nog inte kioskägaren riktigt tänkt sig att någon skulle säga.

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Augusti 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards