Direktlänk till inlägg 20 oktober 2007

Hunddagboken 20 oktober 2007

Av La Famiglia - 20 oktober 2007 23:06

Lördag, lika med kalasdag. Fadren hade 70-årskalas. Dagen började, för Ias och fruns del med en långpromenad medan jag började baka till kalaset. 2 äpplenflan, en citronmarängpaj och 2 kladdkakor senare begav vi oss iväg till kalaset. Vi tänkte att första delen av kalaset, den del då man ska äta, skulle bli bäst om Ia stannade hemma. (Bäst för oss i alla fall)  När maten var uppäten och det drog ihop sig till underhållning åkte frun lägligt hem för att hämta hund. Lägligt ur den aspekten att hon hade lovat vara en del i underhållningen. Nu fick jag ta hand om det själv. Men Ia och fru är i alla fall tillbaka till kaffet. Det var ganska mycket folk på kalaset, runt 40 personer, och då fick vi på allvar se ett beteende hos Ia som varken sett tidigare eller tycker speciellt mycket om. Hon var inte alls pigg på att hälsa på folk, hon bara skällde på dem. Såvitt jag kan bedöma är hon osäker. För när jag sätter mig bredvid henne och klappar henne är det inga problem att hälsa på andra. Och folk som inte bryr sig om henne kan hon också komma fram och hälsa på så småningom. Det där är inge bra. Vi måste på något sätt få till ett bättre beteende när det kommer främmande människor. Frågan är bara hur. Tips någon?

 

Efter avslutat kalas åkte vi hem, bakade scones och tittade på en film.


 
 
Ingen bild

Lilla mamma

21 oktober 2007 13:55

Varm tack till hela familjen för all hjälp och matlaganing med kött och pajer. D fr Tyresö sa att citronmarängpajen var himmelsk.
Sist men inte minst
Tack för underhållningen !
Modren

 
Ingen bild

Helena o Tosca

21 oktober 2007 17:13

Jag med mitt minne minns ju inte hur gammal Ia är, men det låter lite som Tosca blev i ett års åldern. Det kom plötsligt - hon blev reserverad. Du hörde säkert om det när vi träffades på Lövudden.
För vår del lät jag det vara, förutom att jag inför kommande tävlingar övade in ett kommandoord att använda i samband med detta. Det fungerade bra för oss och nu är hon ju glad i folk igen!

 
Tessan

Tessan

21 oktober 2007 22:11

Hello!
Ger dig inga tips men har rådfrågat "expertis" ;)...får se om hon återkommer med ngt svar...
Ska vi ha "bakat" med oss till Växjö? Jag kan sno ihop ngt;) Tosca kakan jag gör brukar vara omtyckt...själv äter jag den inte...

http://ackebus

 
Ingen bild

La famiglia

21 oktober 2007 22:46

Helena, Ia är född i slutet på juni, så hon är snart 1 år och 4 månader. Men nej, jag hörde inget om sådant beteende hos Tosca i somras. Tessan, jag inväntar expertisens svar.

Klart vi ska ha bakat med oss till Växsjö. Bullar, kakor, toscakaka, allt vi orkar köra ner. Du har tidigare ojjat dig över svårigheten att ta med kaffe. Jag förstår inte vad du menar, vi gör väl kaffe på vandrarhemmet på fredag morgon och häller i termosar. Och så planerar vi för kvällsmat på torsdag. Jag tar med bröd och sånt.

 
Yvonne &Totti & Dino

Yvonne &Totti & Dino

22 oktober 2007 10:27

Hoppas expertisen återkommer och att du vill dela med dig av de goda råd, du får. Kan vara bra att få ta del av mångas olika erfarenheter.

Spontant känner väl jag, som så, att nu var det ju La som kom in i ett hus fyllt med festglada människor. Förmodar att hon upplevde situationen såsom stressig och då blir det ofta lite överslag hos unghundarna. Särskilt då människor är lite högljuda och det är mycket rörelse.

Tror inte det har så mycket att göra med hennes inställning till främmande människor i allmänhet. Dino kan reagera ngt liknande på enstaka männsikor som han uppfattar som "gåpåiga", annars hälsar han lika glatt som en labrador.

Oj, vad ni ska ha trevligt i Växjö. Hade varit roligt att vara med.:-)

http://www.tottigalotti.se

 
Ingen bild

La famiglia

22 oktober 2007 10:43

Yvonne, bara en liten korrigering. Hunden heter Ia (Ivar Adam),inte La (Ludvig Adam). Jag vet, det är näst intill omöjligt att se skillnad med det typsnitt som används i bloggen, och bloggtiteln kan förvirra, men La är enstavigt, det funkar inte som hundnamn.
Det kan hända att du har rätt, att Ias reaktin är normal och sund, men jag tror ändå att hon känner sig osäker, och det vill jag inte att hon ska behöva göra. Så om jag på något sätt kan få henne att känna sig ännu tryggare i sig själv blir nog mötet med andra människor lättare. Men vi får väl se vad expertisen säger.

I Växsjö blir det kul, lita på det. I alla fall på vandrarhemmet kvällen före. Ni kan väl komma ner och bo där också fast ni inte ska ställa ut.

 
Ingen bild

mia

22 oktober 2007 13:50

Jag tar med mig muffins till utställningen. Men vad ska jag ta med till kvällen, tips tack. Jag jobbar hela dagen och kör direkt efter så nåt hemlagat kan det inte bli.

 
Ingen bild

La famiglia

22 oktober 2007 15:10

Vad ni är jobbiga, det är ju inte förrän nästa helg det är utställning. Jag har inte ens börjat tänka på vad jag ska bjuda närmast helgens gäster på. Men jag inbillar min att vi dräller väl in på Evedal någongång mellan 18-20, och då är det väl läge för lite kvällsmat. Tessan har ju beställt hembakt bröd, så det tar vi med. Vi kan ta pålägg, te och kaffe också. Men sen då? Prinskorv, köttbullar, sill, jansons frestelse, omelett, lax och en liten god söt kaka på slutet? Vi kan väl fixa bullar till utställningen.

 
Ingen bild

mia

22 oktober 2007 17:11

Vad sägs om ost, kex och vindruvor?

 
Ingen bild

La famiglia

22 oktober 2007 17:16

Ingen dum idé. Så länge vindruvorna inte är jästa och tappade på flaska ;)

 
Ingen bild

mia

22 oktober 2007 17:46

Nej jag vill ha dem färska. De jästa får Tessan ta om hon vill ha ;-)

 
Ingen bild

La famiglia

22 oktober 2007 19:01

Låter bra

 
Ingen bild

Tessan

22 oktober 2007 23:27

Hmmm....ja just det jästa ja...Jag har inte förtärt jästa druvor sedan vi var på Fårö i aug,är ju ingen storkonsument av den varan...men min kompis som ska med kanske vill ha en jäst druva på flaska;)Men ost och kex låter smaskens...
VADDÅ OJJAT MIG ÖVER KAFFE, ha ha det var det fräckaste! Här ojjas det inte;)men jag har aldrig bott på vandrarhem, så jag visste inte att man kunde fixa kaffe åt sig själv där....Vet int var "expertisen" tagit vägen...hon har nog inte läst mitt mail/din blogg...ska snacka med henne om det!

 
Ingen bild

La famiglia

23 oktober 2007 00:02

Tessan du har ojjat dig över kaffe. Tvinga mig inte att leta upp blogginläggen ;) Men som sagt, det är inga problem. Troligen finns det kaffekokare i köket på vandrarhemmet, men för säkerhets skull tar vi med en bryggtratt.

Som sagt, vi inväntar expertisen.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av La Famiglia - 6 juni 2008 17:58

I någon slags miljömedvetenhetsanda talas det alltmer om hur fel det är att transportera mineralvatten långa sträckor när vi har så gott kranvatten i Sverige. Vi som älskar ramlösa, loka, etc framställs allmer som riktiga miljöbovar. Och i en förläng...

Av La Famiglia - 2 april 2008 22:46

I går på första april hade denna avdankade blogg 700 besökare. Det är ju inte vettigt....

Av La Famiglia - 4 mars 2008 23:13

Men hallå asså. Det senaste inlägget på denna blogg skrev jag sista december förra året, och sedan dess har jag en ny blogg.  Men vad kommer det sig att denna blogg fortfarande har en jävla massa besökare? Bloggen ligger ju idag för tusan på 14 plats...

Av La Famiglia - 31 december 2007 23:59

Som sagt, från och med nu flyttar jag till annan adress. http://hundblues.blogspot.com   Ni är välkomna dit om ni vill föjla mig under 2008 (och kanske även längre)   ...

Av La Famiglia - 31 december 2007 23:58

Nyårsafton, årets sista och mest spännande dag för alla hundägare. (Det är väl i och för sig årets sista dag för rätt många människor.) Dagen började med en tvåtimmarspromenad på golfbanan, och nog fan var det folk ute och spelade golf idag också. De...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Oktober 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards