Direktlänk till inlägg 8 oktober 2007

Hunddagboken 8 oktober 2007

Av La Famiglia - 8 oktober 2007 22:17

I dag har det varit en lugn dag, inget särskilt har hänt Ia. Varit på dagis, gått eftermiddagspromenad, käkat middag och så....javisst ja, vi har varit på kurs. På rallylydnadskurs. Intressant. Denna kurs hölls av samma hundtränare som vi alltid går kurser hos. Jag tycker hon är himlans duktig. En 23-årig tjej, utbildad instruktör, specialiserad hundpsykolog och ansluten till IMMI, utbildad rallylydnadsinstruktör, rallylydnadsdomare, och en himla massa annat. Och inte fick vi börja lära oss vad alla skyltar betydde och hur man ska utföra momenten. Näe, vi började med belöningsövning (hur många godisbitar kan du trycka i din hund på 30 sekunder med förutsättningen att du bara får ge en i taget), kontaktövningar, övningar i grundpositionerna bredvid och framför och lite andra följsamhetsövningar. Så småningom fick vi börja öva på momenten enligt skyltarna. Vi hann med skyltarna 1 till och med 8 (dvs start, mål, sitt, sitt-ligg, sväng höger, sväng vänster, höger runt och vänster runt. Och äntligen fick jag en förklaring till någon som jag läst massor om på olika bloggar och hört folk prata om utan att jag begripit ett jota, bakdelskontroll. Det är visst bra om hunden har det när man ska göra vänster runt. Och slutligen fick vi gå en liten bana med hunden. Frun gick banan, och det blev en fullständig katastrof. Hon var tredje ekipage att gå. Jag stod och tittade på henne och alla andra 7 ekipagen, och det var nog ganska lärorikt. När alla hade gått banan, gick jag den med Ia, och det gick mycket bättre.


Men det är verkligen en rolig hund att jobba med. Hon är oerhört alert och engagerat, och vill inget hellre än göra rätt.  Kanonhund helt enkelt.

 
 
Ingen bild

"Katastroffrun"

9 oktober 2007 07:51

Fullständig katastrof, jo tack dom orden värmde! Visst det hade nog gått bättre för mig om jag också kört efter kursen när ingen står och tittar på. Ska lägga mig i hårdträning hela veckan, så du får sköta hushållet!!

 
Ingen bild

La famiglia

9 oktober 2007 09:07

Jomen det var ju det jag sa. Jag hade säkert gjort ett ännu sämre resultat som tredje ekipage. Men nu hade jag möjlighet att titta på 8 ekipage och lära mig i allmänhet, och jag kunde specialstudera Ia för att se vad hon behövde i synnerhet. Klart som fan att det går lättare då, speciellt som jag slapp allas ögon på mig.
Det är lungt, du kan intensivträna hela veckan. Jag är ju inte hemma så låt inte mig störa :-)

 
Karin

Karin

9 oktober 2007 09:10

Ni är väl för söööta!!!!! *asg*
Kram på er

http://bippeliboppen.bloggagratis.se

 
Ingen bild

La famiglia

9 oktober 2007 09:22

Karin, visst är vi. I alla fall min "katastroffru"!

 
Ingen bild

Frun

9 oktober 2007 09:35

Jodu, öva ska jag göra. I synnerhet det där med bakdelskontroll. Det lilla jag provade på "vänster runt" belyste väldigt pedagogiskt vad bakdelskontroll är för något! Ska nog studera en viss blogg för att lära mig mer om det...

 
Yvonne & Totti & Dino

Yvonne & Totti & Dino

9 oktober 2007 10:23

Det verkar vara en jättebra kurs ni går på, med grundfärdigheter och belöningsträning mm. Det är sådan träning jag gillar mest.

Taskigt att "rackasera" på Frun ;-) för vad jag har läst mig till så är det någon annan som har "tjyvtränat" inför Rallylydnaden. :-)

Trodde jag hade en film på Dino´s hemsida med bakdelskontroll, men det hade jag inte. Det får jag nog rätta till. Brukar ju filma våra övningar...Det är så bra att gå tillbaka och titta hur övningarna har utvecklats.

http://www.tottigalotti.se

 
Ingen bild

La famiglia

9 oktober 2007 10:31

Jodå, vi är mycket nöjda med vår hunddtränare. Jag måste nog öva lite på hur jag uttrycker mig. Att kalla fruns försök på banan för katastrof var inget värderande, utan bara ett försök att beskriva vad jag såg. Men helt uppenbart inte specillt lyckat försök. Ska nyansera mig bättre nästa gång. Men vi är nog två som tränat.

Att filma övningar tror jag är oerhört lärorikt. Det bevisas väl inte minst av det faktum att jag lärde mig oerhört mycket på att titta på alla ekipagen. Vi ska hålla ögonen öppna efter en bakdelskontrollfilm på hemsidan.

 
Yvonne & Totti & Dino

Yvonne & Totti & Dino

9 oktober 2007 19:30

Klart man förstår vad du menar med katastrof. Men sådant kan man ju bara inte låta bli att kommentera.:-)

Hittade inte min film på Dino´s bakdelsövningar, så jag fick göra en ny. Den finns till "allmän beskådan" på Dinos hemsida.
www.marinodino.se

Länkar även i bloggen.

http://www.tottigalotti.se

 
Ingen bild

La famiglia

9 oktober 2007 22:33

Nu har vi tittat på filmen (tack så mycket för den), det ser ju inge svårt ut. Att titta på. Att göra var lite svårare. Men vi får väl öva en del.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av La Famiglia - 6 juni 2008 17:58

I någon slags miljömedvetenhetsanda talas det alltmer om hur fel det är att transportera mineralvatten långa sträckor när vi har så gott kranvatten i Sverige. Vi som älskar ramlösa, loka, etc framställs allmer som riktiga miljöbovar. Och i en förläng...

Av La Famiglia - 2 april 2008 22:46

I går på första april hade denna avdankade blogg 700 besökare. Det är ju inte vettigt....

Av La Famiglia - 4 mars 2008 23:13

Men hallå asså. Det senaste inlägget på denna blogg skrev jag sista december förra året, och sedan dess har jag en ny blogg.  Men vad kommer det sig att denna blogg fortfarande har en jävla massa besökare? Bloggen ligger ju idag för tusan på 14 plats...

Av La Famiglia - 31 december 2007 23:59

Som sagt, från och med nu flyttar jag till annan adress. http://hundblues.blogspot.com   Ni är välkomna dit om ni vill föjla mig under 2008 (och kanske även längre)   ...

Av La Famiglia - 31 december 2007 23:58

Nyårsafton, årets sista och mest spännande dag för alla hundägare. (Det är väl i och för sig årets sista dag för rätt många människor.) Dagen började med en tvåtimmarspromenad på golfbanan, och nog fan var det folk ute och spelade golf idag också. De...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Oktober 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards