Alla inlägg den 28 juni 2007

Av La Famiglia - 28 juni 2007 23:13

Ingen rolig dag att vara hund på. Mycket bilåkande och bara korta promenader när vi inte åkte bil. Och Ia påminner mycket om Karlsson på taket. ”Får jag inte ha lite hejsan, hopsan och bompa är jag inte me´”. Och Ia har inte varit med idag. När vi kom fram till Simrishamn och började resa förtältet blev hon bara sur och stod och skällde. Efter middagen blev det dock en riktigt lång och fin promenad bort till hundbadet, och sedan tillbaka igen. Och nu ligger Ia så förnöjt och slaggar på golvet i husvagnen. Hon vet nämligen att i morgon blir det fina promenader till och i Simrishamn. Det blir det ju alltid när vi är här.

Av La Famiglia - 28 juni 2007 22:06

Efter fyra nätter i Mölle var det dags att dra vidare. Det var ju inte solsken som snabbt torkade upp den blöta tältduken som mötte oss när vi steg upp i morse. Enligt utsago hade det regnat 20 mm i Helsingborg under natten, och det hade nog kommit en del i Mölle också. Fan vad blött det var, och så hade det stängt upp lera på tältduken. Men när vi legat och trynat i någon timma tog vi mod till oss och steg upp. Efter frukosten började vi riva förtältet och sjöstuva husvagnen.  Inte nog med att det stänkt upp lera på tältduken, det hade också regnat löv och annat skit från träden. Sålunda vidtog operation tältdukssanering. Till vår hjälp hade vi vattenkannan som vi i vanliga fall har att fylla vattentanken med, och tillhörande stril. Så småningom hade vi fått ihop alla grejer och kunde lämna Mölle vid pass tio i tolv. Då ställdes färden mot Ängelholm eftersom äldsta dottern ville träffa några kamrater som bor i den staden, samt en kompis hemifrån som var och hälsade på i Ängelholm. Medan hon umgicks med sina kamrater företog vi andra en promenad i staden och inhandlade kaffebröd. Sedan begav vi oss till husvagnen för att koka kaffe och fika. Otroligt vad stor nytta man kan ha av en husvagn. Sedan låg vi och läste någon timma innan vi åkte och hämtade äldsta dottern, för att sedan vid fyra-tiden styra kosan mot kanske semesterns höjdpunkt, veckan i Simrishamn. Vi utmanade ödet och valde den vägen som går genom Lund. Och hör och häpna, jag lyckades köra genom Lund utan att köra vilse. Och några timmar senare rullade vi in på Tobisviks camping strax norr om Simrishamn. Ingen märkvärdig camping egentligen. Alldeles för trånga campingtomter (med en CombiCamp var det helt omöjligt att hålla de stipulerade 2 metrarna till gränsen i alla riktningar), inget varmvatten i diskhon, utan det måste hämtas i en hink, ingen affär, eller något som skulle kunna kallas affär på campingen. Men med ett fantastiskt läge. Bakom kullen som går längs hela campingplatsen ligger en stor sandstrand och sedan HAVET! Helt fantastiskt. Och lite längre norrut ligger ett hundbad. Och så är man mitt på Österlen, helt omgiven av underbara kaffestugor.

Det blev sen middag, runt klockan 9, så direkt efter middagen vidtog kvällspromenaden med Ia, sedan kvällskaffe och nu godnatt!

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards