Alla inlägg den 22 juni 2007

Av La Famiglia - 22 juni 2007 23:20

Sist vi var i Göteborg regnade det också. Efter varenda promenad är Ia blöt som en jävla disktrasa. Det är inge roligt.


När vi besökte midsommarfirandet hittade Ia en Tollare att leka med. Jag tycker dom är så himla fina. Skulle jag köpa hund med bara ögonen skulle det nog bli en tollare. Och denna verkade himla mysig också. Och det tror jag att även Ia tyckte lite grann.


Inte fan sov Ia i någons säng i natt. Hon sov under TV-bänken, men på morgonen kom hon och la sig hos mig. Himla mysigt.


Vi har bestämt att Ia inte ska få vara i soffan hos de vi bor hos. Men självklart hoppar hon upp i soffan titt som tätt, i synnerhet om hon gjort ett fynd, t ex en sko. När man ska lyfta ner henne och ta i från henne skon tar hon det som en lekinvit. Och när man säger åt henne tycker hon bara det är en rolig lek. Dessvärre tycker ingen annan att det är roligt när hon hoppar upp och biter i kläder eller armar. Det är himla svårt att tala om för henne att det inte är ett acceptabelt beteende. Hon blir bara uppjagad och leker ännu mer.  Men i övrigt fungerar det bra här nu. Ia känner sig hemma, kissar när hon behöver det och så. Dessutom skällde hon ut värdfolket när de kom hem nu på kvällen, som om hon bodde här.

Av La Famiglia - 22 juni 2007 23:12

Midsommar i Göteborg. Och föga förvånande har det regnat hela dagen. Lite tråkigt måste jag säga. Men vi har ändå försökt fira midsommar av alla krafter. Vi förmiddagsfikade med en midsommarjordgubbstårta.


Sedan begav vi oss till det traditionella midsommarfirandet. Det anordnas i denna by av IOGT-NTO, och har så gjort sedan i alla fall 50-talet. Jag har på ett eller annat sätt deltagit alla år sedan jag föddes, förutom 1980 och 1985. Det regnade i år.

























När vi blivit tillräckligt blöta gick vi hem igen, för att laga midsommarmiddag och äta mer jordgubbar. Med balsamvinäger!!


Hoppas det blir bättre väder i morgon så vi kan gå på Liseberg.

Av La Famiglia - 22 juni 2007 09:08

Säg den midsommarafton de senaste 10 åren då det inte regnat i Göteborg. (Skulle möjligen vara förra året.) Och varför skulle det inte regna idag? Så det gör det. Och det ser jävligt grått ut på hela himlen också. Frågan är om det klarnar upp? Tveksamt. Ja, man kan ju inte få allt.

Av La Famiglia - 22 juni 2007 08:56

Nu när vi begett oss ut på vägarna igen, jag har en blogg att förvalta, och vi dessutom har en fungerande internetförbindelse från husvagnen, är det som gjort för att jag ska skriva någon slags semesterdagbok på bloggen. Så härmed startar semesterdagboken i kategorin semester.

Av La Famiglia - 22 juni 2007 00:07

Nu sitter jag och provkör dator och mobiltelfon som modem. Med GPRS och UMTS blir farten rätt hyfsad, 460 kbps, mycket mer än vad jag har hemma. OCH DET FUNGERAR ALLDELES UTMÄRKT. Inte för att jag vill göra mig märkvärdig och tro att det jag skriver är något av större värde, men faktum är att vissa av er läsare har uttryckt en viss oro över att jag under semestern skulle gå i blogg-ide. Men så blir det alltså inte. Jag kommer kunna skriva varje dag, och troligen till och med krydda med en och annan bild. Spännande.

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards