Alla inlägg den 9 juni 2007

Av La Famiglia - 9 juni 2007 23:02

Det är inte lätt att hitta lämpliga sätt att aktivera en hund när det är 29 grader i skuggan. Inget annat är lätt heller för den delen vid den temperaturen. Det är ju knappt man kommer ihåg att dricka. Men å andra sidan, utan såhär varma dagar skulle det inte bli några sköna kvällar. Så ös på bara, mera värme.


Idag har vi haft kalas för yngsta dottern som fyllde år igår. Ia låg mest i skuggan under en buske och hade det mysigt. Efter middagen hade temperaturen skjunkit till anständiga 20 grader, (sen middag) och då gick vi på hundpromenad.  På vägen hem hittade Ia en fågelfjäder, och det var inte att leka med. Hon nosade länge på den, var ganska rädd för den, men lärde sig såsmåningom att den inte var så farlig, och till sist tog hon mod till sig och slök den hastigt. Jag han dock byta till mig den mot en godis innan hon hann svälja fjädern. ¨


Nu ligger Ia på balkongen och svalkar sig, samt passar på att skälla på allt och alla som rör sig på gatan utanför. Som sagt, sedan man fick egen hund har man blivit mer förstående inför hundägare som tillåter att deras hundar skäller innifrån tomten när man passerar utanför.

Av La Famiglia - 9 juni 2007 22:50

Idag begicks den formella jordgubbsätarpremiären. Och då uppenbarar sig klara skillnader i hur jordgubbar bäst ska ätas. Det finns lite olika uppfattningar i familjen om det. Jag är till exempel helt ensam om att vilja äta mina jordgubbar med balsamvinäger och socker. Man delar jordgubbarna i halvor eller så, och sedan låter dem ligga någon timme eller så i balsamvinäger. Och sedan sockrar man, och jävlar vad det är gott. Under förutsättningen att man valt den dyraste balsamvinägern man kunde hitta. Billig balsamvinäger från Willys tror jag inte fungerar. Man blir lite svettig på huvudet med den kryddningen, men det är himlans gott. Det gäller bara att våga prova. Om man inte vågar det kan man delta i den nya omröstningen om jordgubbsätning.

Av La Famiglia - 9 juni 2007 22:46

Nu har 99 personer givit sig tillkänna på min blogg genom att delta i undersökningen om vilka som läser min blogg. Helt klart är att kvinnor är i majoritet, och åldern är företrädersvis mellan 20 och 50. Intressant. Nu bryter vi denna undersökning, och jag återkommer strax med en livsviktig fråga att ta ställning till

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards