Alla inlägg den 26 juni 2007

Av La Famiglia - 26 juni 2007 23:55

Inga smitningar idag. Men hon har skällt på en hel del både hundar och människor som har passerat utanför vårt tält. Jävla hund. Och jag vet inte riktigt hur jag ska få henne att sluta skälla. På våra lediga stunder har vi tränat med henne ganska mycket idag. Utställningsgång i koppel, stå stilla, vilken av mina händer som är den högra handen, komma vid inkallning och säkert något mer som jag just nu glömt. Vad vi dock framför allt har övat på är att hon inte ska dra när hon går i koppel, och jag kan säga att det är just den övningen som vi lyckats sämst med. Ibland känns det riktigt hopplöst med det. Till exempel igår när jag stod utanför ett apotek och väntade med Ia på familjen som var inne och handlade. Då kommer en hundägare med sin schäfer, säger åt hunden att sitta och sedan går hon i på apoteket, utan att binda fast hunden. Och den jävla hunden sitter snällt kvar tills hon kommer ut igen. Då kändes det hopplöst eftersom jag fick streta emot så mycket jag någonsin kunde för att inte Ia skulle dra iväg.

Av La Famiglia - 26 juni 2007 23:46

Visserligen är vi på Skånesemester, men en arbetskamrat hade talat sig varm för Bjärehalvön, så idag ställde vi kosan ditåt när vi käkat frukost (dvs runt halv tolv). Arbetskamraten hade tipsat om några bra kaféer där, och vi fastnade för något som hette Killeröds kafé. Och det måste jag säga att det var en riktig hit. Det var visserligen inte så där litet och personligt som man skulle önska, men allt kaffebröd var bakat på plats, och dom hade flera egna specialiteter. Ute i trädgården var det ganska tomt och lite kallt, men när man har hund är man liksom förvisad till utefik. Det var i alla fall ett ställe som vi med största sannolikhet återvänder till. Trots den lite opersonliga tonen kändes det väldigt genuint.


Sedan åkte vi och tittade på Torekov, en mysig liten by. Och sen åkte vi hem, efter att först ha handlat i en charkuteributik i Förslöv. Där köpte vi rökt skinka, fläsk och en korv. Korven åts till middag, och var vansinnigt god. Det var en sån där korv man blir glad av att äta. Närproducerat, och med höga krav på kvalitet.


Efter middagen åkte vi ner till Mölle och promenerade i den byn en liten stund. Den verkade väldigt sömnig. Antingen har den inte kommit igång för säsongen ännu, eller också är det en sån där lung och fridfull stad även på sommaren.


Kvällen avslutades på numer traditionellt La famiglia-semestervis. TV med först allsång på Skansen och sedan morden i Midsomer, och därefter kvällsmat, te och smörgås. Ett fullständigt oslagbart tisdagskvällskoncept. Men när vi myser på som bäst hör vi plötsligt hur det börjar regna. Och det regnar inte lite, utan MYCKET. Konsekvensen av detta jävla regn är att Skånes alla paddor och grodor samlas på Möllehässle Camping så när det är dags för sista kissrundan med Ia, kan man nästan inte gå en meter utan att hon ska mucka med en groda eller padda. Och sådant slutar sällan väl för hundar, så den rundan blev väldigt kort. Och det gjorde nog inget, tyckte den som körde hunden vid detta tillfälle.

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards