Alla inlägg den 6 maj 2007

Av La Famiglia - 6 maj 2007 23:06

Eftersom det drar ihop sig till födelsedag har jag börjat baka inför den. Idag bakade jag bullar. Jag bakade så många så att familjen gott kunde få en go-fika med nybakade bullar. När vi då sitter där framför brasan och andäktigt äter bullar som inte är äldre än 10 minuter, inser man att det är synd om alla människor som inte är självförsörjande på bullar. Och tänk alla stackars barn som får växa upp i familjer där det aldrig serveras nybakade bullar. Det är väl dom som blir värstingungarn när dom växer upp.


Nu ska jag ju på kurs till Malmö i början av veckan, men väl hemkommen ska jag försöka dra ihop en rulltårta, kokostoppar och ökensand också. Samt en tårta med jordgubbsfromage och grädde. Och eventuellt en rabarberpaj med marängtäcke också. Allt detta ska vara klart till söndag, för då blir det nog kalas. (Till lilla mamma som kanske läser detta vill jag bara säga att jag tror jag vet vad du gör på söndag, så jag håller på att fundera fortfarande.)

Av La Famiglia - 6 maj 2007 21:55

En totalt misslyckad morgon. Fast ändå inte. Egentligen är jag vansinnigt morgontrött, men ibland när man gått upp tidigt känner man ändå att det känns rätt bra efteråt.  I synnerhet om det är för en hundpromenad man gått upp tidigt. Därför hade vi fått för oss att gå upp tidigt i morse och gå på hundpromenad tillsammans med en av våra bästa vänner.  Men vi var lite för slöa så vi kom liksom aldirg iväg. Sålunda fick jag ingen sovmorgon, och vi kom inte iväg tidigt. Totalt fiasko. Men å andra sidan var det en väldigt fin promenad runt en sjö, och sedan bjöds det på förmiddagskaffe hemma hos våra vänner. Det kunde egentligen inte varit bättre. Sedan har Ia huserat fritt i trädgården medan vi andra har arbetat oss svettiga. En kvällspromenad och så lite lek. Det var meningen att vi skulle putsa pälsen också med det har vi inte hunnit. Det har varit så mycket annat. Bullbak och bastubad och annat viktigt. Och inte hinner jag skriva heller.  Och det lär inte bli bättre nästa vecka. I morgon åker jag till Malmö på kurs några dagar, så när man kommer hem har man väl hur mycket helst, både på jobbet och hemma som man måste ta i tu med. Bäst att gå och lägga sig så man är utvilad.

Av La Famiglia - 6 maj 2007 00:04

Detta inlägg handlar inte om en sång av Birger Sjöberg. Men det finns faktiskt en av Fridas visor som heter just På begäran. (Nu ska vi se hur många som söker något om denna sång på google och hamnar här. Till er som kommit hit av detta skäl kan jag bara säga, Ha, Ha Lurad. Även om jag håller Birger Sjöberg mycket högt, och anser att hans bok Kvartetten som sprängdes är en helt fantastisk roman, (Se där, nu fick jag med ytterligare en serie ord som kan locka hit googlare) så kommer jag nu att skriva om en hund. Det kanske blir Birger Sjöberg en annan gång)


Hundbiten efterlyste en bild med Ia på ryggen på äldsta dottern. Ia var lite för trött för det idag, men med lite tappra försök blev det i alla fall som på bilden nedan. Ryggen är lite för liten, eller hunden lite för stor, för hon ramlar nästan ner. Men bara nästan. Vi övar vidare så kanske det kommer bättre bilder senare.

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Maj 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards