Direktlänk till inlägg 20 april 2007

Hunddagboken 20 april

Av La Famiglia - 20 april 2007 22:50

Idag hade jag förmånen att både få lämna och hämta på dagis. (Det berodde på att jag skulle ha bilen, för att byta till sommardäck). När jag hämtade i eftermiddags berättades det att efter att Ia löpt är hon en mycket lugnare hund. Någon sådan markant skillnad kopplad just till det har jag inte märkt, men att hon blivit lugnare, ja det vet vi.


 I kväll har jag visserligen varit hemma hela kvällen, men jag har inte fått gå någon promenad med Ia. Eller, det har jag väl fått, men jag har valt att avstå eftersom jag har så vansinnigt ont i någon muskel framför smalbenet. Jag har haft ont i flera dagar och det går inte över. Så det är inge roligt att gå långt med hund. Typiskt lämpligt till helgen, i synnerhet som frun och yngsta dottern ska till Karlstad i morgon för att titta på Grease. Vete fan hur jag ska kunna gå ut med hund, men det får väl lösa sig på något sätt.


I kväll har vi också konkat upp och monterat ihop en ny soffa. Vi har köpt en stor hörnsoffa som det ska få plats en massa människor i. Tidigare hade vi bara en 3-sitssoffa, som det till nöds gick att klämma ner en 4 personer i, men denna nya soffa räknar vi med att få plats för i alla fall 8 pers.  Problemet är väl bara att när man slängt iväg 16.000 på en ny soffa är en smutsig hund inte det första man vill ha i den soffan. Den förra soffan var Ia väldigt välkommen i, men i denna är hon det inte. Utom på ena hörnet, där vi tänkte lägga en filt som hon kan ligga på. Kan ju bli intressant att se om vi lyckas lära henne var hon får ligga och var hon absolut inte får vara.

 
 
Ingen bild

Hundbiten

21 april 2007 00:15

Muskeln framför smalbenet - det borde vara benhinnorna det? Kanske. Har du gått väldigt mycket på den där kursen, månne? Många trappor?

Blir avundsjuk när jag läser om ny soffa. Har längtat efter det i ÅR! Men det är lite praktiskt med en gammal när man skaffar hund. För det är ju inte så noga då. Enligt mig iallafall (andra i familjen har sin egen åsikt).

Kul med Karlstad, för övrigt. Inte alls långt ifrån mig! :)

Nu - en mycket god natt!

 
Ingen bild

La famiglia

21 april 2007 09:10

Nix, jag har inte gått mycket, varken i trappor eller på andra ställen. (Möjligen kan jag ha gått för långt i något blogginlägg eller kommentar unde kursen.) Men jag vill minnas att jag ramlade ute i skogen när vi var ute med hunden i måndags, och kanske att jag slog mig då. Jag ser ut att ha ett sådant sår på benet. Men jag minns som sagt inte.

Det där med ny soffa och ny hund samtidigt kan man diskutera. Jag håller egentligen med dig, men mot detta måste ställas hur gammal och hur äcklig den gamla soffan var. Vidare vägde det faktum in att vi ville ha plats för fler än vad som rymdes i gamla soffan.

Jovisst, jättekul med Karlstad, för de som får åka dit. Själv är jag tvungen att stanna hemma för att gå på en jädrans hundkurs. Min mormor och morfar bodde i Karlstad, så jag har varit där ganska mycket när jag var liten, och jag skulle vilja åkta tillbaka dit, för jag har egentligen inte varit där på 15 år. Men det kanske går att komma dit i sommar.

 
Karin

Karin

21 april 2007 09:13

Visst är det kul med ny soffa. Vi har oxo en jättestor hörnsoffa av skinn. Enkelt att hålla ren framför allt. Jag har lagt fårskinn i den som hundarna ska ligga på och det funkar riktigt bra. Det roliga/sorgliga är om soffan är full av människor så sitter Zamba, gammhunden, och träter på dem att hon inte får plats *ler*.
De är vad vi gör dem till!!

http://bippeliboppen.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av La Famiglia - 6 juni 2008 17:58

I någon slags miljömedvetenhetsanda talas det alltmer om hur fel det är att transportera mineralvatten långa sträckor när vi har så gott kranvatten i Sverige. Vi som älskar ramlösa, loka, etc framställs allmer som riktiga miljöbovar. Och i en förläng...

Av La Famiglia - 2 april 2008 22:46

I går på första april hade denna avdankade blogg 700 besökare. Det är ju inte vettigt....

Av La Famiglia - 4 mars 2008 23:13

Men hallå asså. Det senaste inlägget på denna blogg skrev jag sista december förra året, och sedan dess har jag en ny blogg.  Men vad kommer det sig att denna blogg fortfarande har en jävla massa besökare? Bloggen ligger ju idag för tusan på 14 plats...

Av La Famiglia - 31 december 2007 23:59

Som sagt, från och med nu flyttar jag till annan adress. http://hundblues.blogspot.com   Ni är välkomna dit om ni vill föjla mig under 2008 (och kanske även längre)   ...

Av La Famiglia - 31 december 2007 23:58

Nyårsafton, årets sista och mest spännande dag för alla hundägare. (Det är väl i och för sig årets sista dag för rätt många människor.) Dagen började med en tvåtimmarspromenad på golfbanan, och nog fan var det folk ute och spelade golf idag också. De...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< April 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards