Alla inlägg den 12 april 2007

Av La Famiglia - 12 april 2007 21:08

Är det bara jag som för rysningar av välbehag, av ordet flanera? Jag är inte helt säker på vad det betyder och vad det kommer ifrån, men jag associerar ordet med två saker. För det första: Att flanera är total avkoppling från omvärlden. Det går inte att flanera med en mobiltelefon med sig i fickan. Flanera är verkligen att leva i nuet. Och det går inte att stressa när man flanerar. Så fort man börjar stressa slutar man flanera. Följdaktligen kan själva ordet flanera locka fram ett inre lugn hos mig.För det andra: Författaren Claes Hylinger, som tillhör mina favoritförfattare är en flanörernas mästare. Hans böcker är fulla av folk som flanerar omkring i Paris och Göteborg. När jag hör ordet flanera kommer jag alltid att tänka på hans underbara böcker samt dessa två städer och allt trevligt jag upplevt i dem, framför allt i Göteborg. Göteborg är för övrigt en fullständigt perfekt stad att flanera i. Det är till exempel mycket svårare att flanera i Stockholm.

Av La Famiglia - 12 april 2007 20:50

Så var det åter dags för Ia att få vara på dagis.(Frun påstod sig vara frisk idag, för nu är ju taggbusken jämnad med marken). När Ia hämtades idag berättades det att någon hade vält en vattenskål inne i Ias rum, så hon var lite blöt. Frun bedyrade att Ia ALDRIG har vält en vattenskål, så det kan inte vara hon. För det där med vattenhundsursprunget var ju så länge sedan så det märks itne alls längre. Dessutom berättades det att Ia brukar finpromenera på fönsterbrädan i det rum hon är på dagarna.

På kvällspromenaden som jag inte gick ensam idag (vilket jag gjort både i går och i förrgår) skulle jag visa frun hur fint Ia går i halsband. Och hur bra gick det på en skala? Nåja, det var väl ingen större fara med det.

Ikväll har jag också, efter en tids uppehåll, återupptagit övningen att lära Ia lägga en apa i diskbaljan. Och det gick förvånansvärt bra. Med lite ytterligare övning kommer det att gå som en dans. Kanske.

Jag tror inte jag nämnt det tidigare, men eftersom det måste göras gör jag det nu. Ända sedan Ia kom hem till oss har hon sovit i en kompost, dvs hon har varit bakom galler på nätterna. Sedan en tid tillbaka har vi tagit bort kompostgallret, och Ia sover fortfarande snällt i sin Ia-bädd.

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< April 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards