Alla inlägg den 4 april 2007

Av La Famiglia - 4 april 2007 22:45

Den förra omröstningen, om huruvida det är värt att betala 15 papp för en hundvalp, gav följande sanning. Knappt hälften tyckte definitivt INTE det. Drygt en tredjedel tyckte det, en sextondel tycker det har med rasen att göra, och cirka en tolftedel saknar helt omdömme och har för mycket pengar (jag tror det var där jag la min röst).

Av La Famiglia - 4 april 2007 22:30

Bortsett från att vara med sina hundar, finns det då något som roar en hundägare mer än att komma med goda råd till nyblivna hundägare. Jag har ju just lärt känna bloggen Hundbiten där bloggaren på fredag ska få hem sin första hund (har jag fattat det som). Och jag kan säga att det verkligen kliar i fingrarna att skriva en massa kommentarer med goda råd. Men så tänkte jag, varför inte unna flera av mina läsare, som också är hundägare, att också få komma med goda råd till Hundbiten (och alla andra nyblivna hundägare). Lägg en röst i min omröstning om vilket råd du tycker är viktigast. (Egentligen skulle jag vilja kunna skilja på röster från hundägare och icke hundägare, men det blir för osäkert och besvärligt, så det avstår jag ifrån.)

Av La Famiglia - 4 april 2007 21:54

Idag har jag både lämnat och hämtat Ia på dagis. Men det berättas inget speciellt därifrån längre. Mer än att hon numer promenerar 45 minuter på förmiddagarna och varannan eftermiddag runt 20 minuter. De eftermiddagar hon inte promenerar är hon ute och leker i rasthagen. Hon behandlas därmed såsom en fullvuxen hund ur den aspekten på dagis.

När vi var ute och promenerade efter middagen fick vi på håll se en hund som såg ut som en lagotto. Men det var inte Gino, som vi brukar se ibland. Var det en lagotto, var det en annan. Som av en händelse skulle vi samma väg som den hunden, och som av en händelse gick vi väldigt fort, så rätt vad det var, hade vi hunnit ikapp, och det visade sig mycket riktigt vara en Lagotto. Efter att ha pratat lite med dem som lagotton hade med sig, fick vi reda på att det var ingen mindre än Bonebreakers "Pepsi" vi hade sprungit ifatt. Lite lustigt, för för några år sedan stod vi i kö för att få en valp från hennes kull, men det blev inget den gången. Och med Ia i familjen kan man väl säga att det var nog bäst så. (Nu tänker kanske ni smarta att ni ska luska ut var jag bor genom att googla på pepsi+bonebreakers, ta reda på vad hunden egentligen heter, söka i SKKs hunddata efter ägaren, få reda på var hon/han bor, och så tror ni att ni kan lista ut var jag bor. Jag kan redan nu säga att då kommer ni att lista fel. Jag kan föresten bespara er besväret att googla, Pepsi bor enligt SKK i Sollentuna utanför Stockholm. DET GÖR INTE JAG!)

Lagom till att vi ska lägga sista handen vid Ias päls inför utställningen på söndag, konstaterar vi att pälsen ser lite konstig ut på två ställen. Det är som två fläckar med betydligt kortare päls, OCH SÅ HAR VI INTE KLIPPT. Dessutom verkar hon ha en midja mitt på kroppen och bakom den är håret mycket längre. Jag fattar ingenting. Och hur ska det nu gå på söndag?

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< April 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards