Alla inlägg den 30 april 2007

Av La Famiglia - 30 april 2007 23:38

För att inte slita för mycket på mitt onda ben (trots voltaren) avstod jag morgonpromenaden. Men frun och Ia gick en lite sväng. Medans jag var i staden och köpte kaffe och te, var Ia ute i trädgården med frun. När jag kom hem gick vi för att spåra det spår som frun tidigare hade lagt (då var Ia inne med yngsta dottern). Jag tyckte Ia sprang hur som helst i spåret. Ett tag verkade det som om hon fick korn på gårdagens spår, för hon var och nosade där jag hade gömt godiset igår. Men så småningom kom hon fram till dagens godishög, så på något sätt lyckades hon i alla fall följa spåret. Sedan vandrade vi hemåt, och så att säga tog det lungt. Så småningom blev det dags att åka på svärmors 60-årskalas, och då lämnade vi Ia hemma. Det ansågs bli för rörigt och livligt med hunden på kalaset, i alla fall i början när gästerna kom och tog mat. För när vi hade ätit åkte jag hem och hämtade Ia, och då var hon välkommen.


Kvällen avslutades med det stora nöjet att plocka bort årets första fästing.

Av La Famiglia - 30 april 2007 20:00

Kära valborgsbloggläsare. Det är en stor ära för mig att ha blivit utvald att hålla vårtal och hälsa våren välkommen på denna blogg. Det är ju första gången vi firar valborg på denna blogg, men valborgsmässofirandet har gamla anor. Och det kan ju tyckas något otidsenligt att fira valborg, att samlas kring en brasa, lyssna på ett vårtal och sjunga några vårsånger. För min del får det vara hur otidsenligt som helst, jag tror i alla fall att det är just ett valborgmässofirande vi behöver. I vår familj har det alltid varit tradition att äta en vårsuppé och sedan gå till brasan och sjunga in våren. Jag är uppväxt med det, och mina barn är uppväxta med det, och de kan inte, trots att de är 13 och 16 år, tänka sig ett valborgsmässofirande utan att vi tillsammans i familjen samlas kring en god suppé och sedan går till en närbelägen valborgsmässoeld och är med och sjunger Vintern ra... och Sköna maj välkomm....


Jag skulle önska att fler familjer gjorde detta till en fin tradition som deras barn inte kan vara utan. Alla barn behöver växa upp med fina familjetraditioner, och en vårsuppé med familjen är ett mycket bättre sätt att fira valborg än att med sina kompisar dricka en massa alkohol.


Så låt oss stå upp för ett fortsatt, låt vara kanske lite otidsenligt, valborgsmässofirande tillsammans med våra barn och barnbarn, utan alkohol, och låt oss tillsammans njuta av att våren äntligen är här. I morse slog våra äppleträd ut i blom. Redan förra veckan började körsbärsträden att blomma och om några dagar slår häggen ut.  Koltrastarna har börjat sjunga sina vackra vårsånger, och de vårljumna kvällarna blir åter verklighet.  Låt oss gemensamt hälsa våren välkommen, och så tänder vi vår valborgsmässoeld.

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< April 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards